Hoppa till innehåll

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Föreningslivet i Nacka hyllades på föreningsgalan

Föreningsgalan firades under gemytliga former i Lavalhallen. Det är fritidsnämnden och kulturnämnden som vill uppmärksamma kommunens föreningar.

Det bjöds på underhållning av hög klass. Traversen i stora entréhallen fick tjäna som fästanordning när Embla Föyen från Cirkus le Fou gav prov på luftakrobatik. Rasmus Egerström, som i augusti deltar i finalen i Funkisfestivalen bjöd på sin egenproducerade låt och alla imponerades av sång och musik.

Trapetskonstnär Rasmus

Olika utmärkelser delades ut för att uppmärksamma och hylla alla ideella insatser som görs inom föreningslivet. Årets förening inom fritid blev Nacka gymnastikförening som är nöjda över att kunnat utvidga sin verksamhet tack vare den nya sporthallen Myrsjö B.
Nackagymnasterna

Årets förening inom kultur blev Drömlokalen som verkar i Dieselverkstaden. Under handledning av professionella konstnärer får Drömlokals besökare prova på och fördjupa sig i olika konstformer.
Drömlokalen

Nacka Ridklubbs ungdomssektions styrelse blev Årets förebild inom fritid. Deras ambition är att skapa en trygg miljö i ridhuset och se till att bryta traditionella hierarkier som annars kan råda i ett ridhus.
Nacka ridklubb

Till Årets unga ledare inom fritid utnämndes Max Bruce som i cirka 10 års tid har varit aktiv ledare i Nacka Wallenstams innebandyklubb. Han brinnande intresse för barn och ungdomar lyste upp scenen och alla i publiken kände av hans värme och engagemang för att alla ska trivas och känna sig sedda och bekräftade både på och utanför spelplanen.
Max, årets unga ledare

Som uppmuntran tilldelas var och en av föreningarna och årets unga ledare en summa på 10 000 kronor som bevis på uppskattning av deras insatser. Kulturskolan Musikstil bjöd på sång och musik, Jessica Åhlander sjöng solo och Alexander Lindgren framförde två pianostycken, båda är elever i Musikstil.

Slutligen presenterades fem stipendiater till Ung kultur som delas ut till unga vuxna mellan 16 - 25 år och som vill utvecklas inom konst, musik, design och dans. I år har 33 mycket kompententa ungdommar sökt stipendiet vilket är rekord. Lea Sjövall går sedan två år på Hamburg school of ballet och har nu fått ett första lärlingskontrakt vilket hon är mycket stolt över, stipendiet ska användas till fortsatta studier. Maja Lundmark studerar sång och ska använda stipendiet för att bekosta resor för olika antagningsprov till olika musikhögskolor i Europa. David Dahlström studerar musik vid Malmö Musikhögskola och vill fördjupa sig inom arabisk musik. Han vill använda pengarna till att finansiera en studieresa till Egypten för att lära sig mer på plats. Josefin Zack Jäderberg har utbildat sig inom musik på BIMM i London och vill fördjupa sig i musikproduktion. För att lära sig om somalisk hantverkstradition vill Asli Abdulrahman använda sitt stipendium till en studieresa till Somalia där hon även har sina kulturella rötter. På detta sätt kan hon fördjupa sina studier på Konstfack där hon går på linjen för möbeldesign och inredningsdesign.
Stipendiaterna Ung kultur
Politiker inom båda nämnderna var alla mäkta stolta över att få dela ut diplom och blommor till alla deltagare.

Kulturnämndens ordförande Richard Wendt och fritidsnämndens ordförande Gunilla Grudevall-Steen.
Kulturnämndens ordförande Richard Wendt och fritidsnämndens ordförande Gunilla Grudevall-Steen.

Sidan uppdaterades:

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.