Hoppa till innehåll

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Fyra nya utegym klara för träning

Dags att testa en ny vana på semestern? Välkommen till ytterligare fyra nya utegym i Nacka som nu står klara vid Kocktorpssjön i Tollare, Rudsjöparken i Duvnäs utskog, Långsjön i Saltsjö-Duvnäs och på Fisksätra IP. Här kan du få en bättre hälsa helt gratis och samtidigt andas frisk luft.

Med de fyra nya gymmen har Nacka nu totalt 14 utegym. De senaste årens utbyggnad av utegym ingår i en satsning på hälsa och utemiljö.

Utegymmen är utrustade med redskap som passar olika typer av motionärer. Många redskap går att använda till olika övningar som varierar din träning. Du kan träna stora muskelgrupper som ben, rygg, mage, rumpa, bröst, armar och axlar. Det finns informationsskyltar på plats med illustrationer av redskap och exempel på övningar. Gymmen har belysning så du även kan träna mörkare årstider.

Nackas utegym finns spridda i kommunen för att erbjuda så många som möjligt en attraktiv livsmiljö. Styrketräningen kan också kombinera med konditionsträning i motionsspår vid Kocktorpssjön eller promenadslinga vid Långsjön. Läs mer om samtliga utegym i Nacka och se på kartan var de ligger.

Fisksätra IP:s utegym ligger i anslutning till en ny multisportplan där man kan spela basket, volleyboll, minitennis, badminton. Redskapens vikt kan anpassa till ett motstånd mellan 5 – 50 kg beroende på maskin. Instruktioner för övningar finns på respektive redskap samt en QR-kod till instruktionsvideo.bild fisksätra.jpg

Kocktorpssjön i Tollare ligger på ett sportfält i Tollare naturreservat. Intill gymmet finns en skog med motionsspår, sportfält, fotbollsmål och Kocktorpssjöns badplats. Här finns även en hinderbana som ger bra träning och uppvärmning. I mitten ligger ett trädäck där man kan stretcha och umgås.bild kocktorpssjön2.jpg

Rudsjöparken, Duvnäs utskog Det nya gymmet ligger i Rudsjöparken där det sedan tidigare finns en lekplats med cirkustema. Här finns även tennisbana, basket, boule, parkour, hinderbana. Nu har parken, som är till för alla åldrar, även ett utegym i den sydvästra delen.bild rudsjöparken.jpg

Långsjön i Saltsjö-Duvnäs. Utegymmet ligger i naturreservatet intill promenadslinga som även är avsedd för rullstol och barnvagn. Den ligger också nära ett bostadsområde och tennishall. På gräsmattan finns ett trädäck där man kan stretcha, umgås och har en fin utsikt över Långsjön.bild långsjön.jpg

Sidan uppdaterades:

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.