Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Nackaborna är mycket nöjda med sina bibliotek

Under hösten 2018 genomförde analysföretaget Enkätfabriken kundundersökningar på Nackas sex bibliotek. Undersökningarna visar att besökarna är väldigt nöjda med samtliga bibliotek. Särskilt uppskattad är personalen som besökarna uppfattar som både kunnig och hjälpsam.

Bibliotekens läge och placering i anslutning till kommunens köpcentrum är ett stort plus, likaså utbudet. Nittioåtta procent av de tillfrågade instämmer också i att öppettiderna passar dem.

Totalt 98 procent tycker att utbudet av böcker är mycket bra eller ganska bra. 96 procent är nöjda med tillgången till internet och datorer. Många lovordar också bibliotekens miljö i form av stämning och inredning. Biblioteken beskrivs som trivsamma, lugna och välkomnande. Någon uttryckte att biblioteket ”var som ett andra vardagsrum”.

Det som kan utvecklas är utbudet gällande tidskrifter, ljudböcker och media på mångspråk. Man kan också tänka sig fler evenemang i form av författarkvällar och läsecirklar. Lokalerna upplevs fina men fler rum där besökare kan sitta och arbeta tillsammans i grupp, samt fler tysta ytor där man kan sitta och läsa ostört är efterfrågat.

Nackas bibliotek har 1,2 miljoner besök per år. Det är främst den äldsta och den yngsta ålderskategorin som besöker biblioteken mer frekvent. Varje Nackabo går i snitt 12 gånger per år till biblioteket. I regionen är snittet 6,5 gånger.

Läs hela kundundersökningen här

Tre frågor till Anders Mebius, kultur och fritidsdirektör

Nöjdheten är 98 procent! Vad är utmaningen nu?
- Vi måste jobba med kvalitet och utveckling hela tiden för att kunna bibehålla de här fina resultaten.

Nackas bibliotek har ju privata utförare, hur fungerar det?
- Nacka har upphandlat driften av biblioteken men biblioteken är fortfarande en kommunal verksamhet som finansieras av skattepengar och som politiken har det yttersta ansvaret för. Mediesamlingen, alla inventarier såsom bokhyllor, datasystem, webbportal, IT-utrustning med mera ägs av kommunen.

Varför har Nacka upphandlat driften av biblioteken?
- Nacka har upphandlat driften av biblioteken för att stimulera utveckling och nytänkande, inte för att spara pengar.

Sidan uppdaterades: