Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Oktober

Lek, bus och träning i Rudsjöparken i Duvnäs utskog

Onsdagen den 16 oktober firades att hela Rudsjöparken i Duvnäs utskog är upprustad och klar. I aktivitetsparken finns även ett nybyggt utegym. Välkomna alla barn och vuxna som vill leka, busa, spela tennis, fotboll, basket, boule och träna i det nya utegymmet!

Invigningen inleddes med att Natur- och trafiknämndens ordförande Hans Peters hälsade välkommen och invigde Rudsjöparken, därefter var det barnens stund. På invigningen var förutom närboende även Borgvallaskolan med cirka 150 elever.

Rudsjöparken 2019-670x290.PNGNatur- och trafiknämndens ordförande Hans Peters inviger Rudsjöparken

Film från invigningen

Vi passade även på att fråga några Nackabor vad de tycker är det bästa med parken.

Lek, bollspel och parkour

Med full glädje och entusiasm hittade barnen till sina favoritplatser. Tennis-, basket- och fotbollsplanen och lekplatsen fylldes snabbt. Det fanns även möjlighet att testa parkour och intresset att ta sig fram och över parken på ett smidigt och ibland akrobatiskt sätt var stort bland barnen och även en och annan pedagog.

Pia Helgodt, landskapsingenjör i Nacka kommun, och ansvarig projektledare för renoveringen och bygget av utegymmet:

- Det är så kul att se barnens glädje i leken. Vi har fått fin respons av skolorna i närområdet, men även av närboende. Det är kul att även många äldre hittar hit. Det spelas både boule och tennis och det tränas i det nybyggda utegymmet. Att det finns något för alla, säger Pia.

IMG_2024_1_670x290.jpg

Aktivitetspark för alla åldrar och intressen

Här finns stora gräsytor, en fantasifull lekpark med cirkustema, fotbollsplan, tennisbana, basketplan, boulebana, och ett nybyggt utegym. Det finns även en grillplats och sittplatser.

- Rudsjöparken är perfekt för förskolor och skolor runt om i Nacka att göra utflykter till. Bussen stannar precis bredvid, så det är enkelt att ta sig hit, säger Pia Helgodt.

Parken är en av kommunens bäst tillgänglighetsanpassade. Parkering för rörelsehindrade finns i närheten längs med Utskogsvägen.

Hitta till Rudsjöparken

Närmaste gatuadress är Rudsjövägen 4. Lekplatsen är belägen i korsningen Utskogsvägen-Rudsjövägen i Duvnäs Utskog på Sicklaön, 2 km från Ektorp Centrum.

Det finns inga parkeringsplatser i direkt anslutning till parken och det ont om parkeringsmöjligheter i området. Det finns en parkering för rörelsehindrade på Utskogsvägen.

Bästa sättet att ta sig till parken är med cykel eller med buss 409 och stiga av vid hållplats Knut Stangenbergs väg. Se sl.se för att planera din resa.

Här kan ni läsa mer om Rudsjöparken i Duvnäs utskog.

Välkomna hit!

Sidan uppdaterades: