Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Oktober

Möt hösten i naturreservatet Älta mosse - Strålsjön

Under kommande veckor berättar vi mer om våra naturreservat. Här finns mycket att upptäcka i en lugn och rofylld miljö.

Nacka har tretton fantastiska naturreservat och stora Erstaviksområdet. Vi hoppas att fler inspireras av att ta en tur ut i naturen.

Vårt första naturreservat vi tänkte berätta om är Älta mosse – Strålsjön. Mångfalden av naturtyper som ryms här är unik. Det finns mosse, sjö, lövkärr, lövskog, granskog och en ståtlig hällmarkstallskog.

Här finns fina stigar och platser att upptäcka. Vill du även njuta av en vidsträckt utsikt, så är det bara att ta sig till skogsklädda höjderna runt Älta mosse.

alta mosse skogsstig.jpg

Möt höstens färger och dofter

Att möta hösten i våra naturreservat är speciellt. Förutom att det finns mycket att upptäcka i en lugn och rofylld miljö, så förstärks upplevelsen av skiftningarna i färg och naturens dofter under promenaden, upptäcktsfärden eller fikastunden.

Hitta hit

Naturreservatet Älta mosse - Strålsjön ligger öster om Ältavägen mellan Älta och Kolarängen. En mindre del av Strålsjön ingår i reservatet. Den större delen av Strålsjön ligger i det angränsande naturreservatet Strålsjön-Erstavik.

Läs mer om naturreservat Älta Mosse – Strålsjön och hur du hittar hit.
Glöm inte att ta en extra titt på vilka regler som gäller i naturreservaten.
Älta mosse – Strålsjön naturreservat

Välkommen till Älta mosse - Strålsjön!

alta mosse skvattram.jpg

I Nacka är det alltid nära till grönområden

Naturområdena i Nacka är något vi är stolta över och värnar om. När Nacka utvecklas och växer, blir våra grönområden allt viktigare. Det ska alltid finnas någonstans att åka för att få lugn och ro, ta skogspromenader eller bara sitta någonstans och njuta av naturen.

Nacka har tretton fantastiska naturreservat och stora Erstaviksområdet. Läs mer om våra natur- och friluftsområden. Det finns både beskrivningar och bilder.
Natur- och friluftsområden i Nacka

Sidan uppdaterades: