Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
December

Vinnarna av Nackas Miljöpris 2019

I samband med kommunfullmäktiges mötet den 16 december delades Nackas Miljöpris ut till två pristagare. Priset gick till författaren och meteorologen Martin Hedberg och till Kummelnäs förskola.

Utdelningen tog plats i samband med kommunfullmäktige och pristagarna fick även berätta om hur de arbetar med miljö- och klimatfrågor.

MagnusHedberg1200x662.jpg

Motiveringen för Martin Hedberg lyder:

"Får Nackas Miljöpris för sitt arbete med att sprida kunskap om klimatförändringar, miljö och hållbarhet för skolungdomar som näringsliv och ministrar. Arbetet visar på stort engagemang i klimatfrågan och bidrar till ökad kunskap och förståelse i samhället kring klimatförändringar. Vi hoppas att din insats kan sprida ringar på vattnet och inspirera andra till att lära sig mer samt ta hänsyn till de stora globala frågorna som påverkar oss allt mer."

KummelnäsFörskola1200x670.jpg

Bilden ovan visar från vänster: Gunilla Winberg, Susanne Hammargren, Alexandra Grönros, Petra Ward, Petra Bergendorff.

Och motiveringen för Kummelnäs förskola lyder:

"Får Nackas miljöpris för sitt breda arbete med miljö- och hållbarhetsfrågor som skapat engagemang hos barn och föräldrar. Genom en stark vision och driv har hållbarhetsfrågorna fortsatt växa i betydelse för barnen när de gått vidare till skolor i området. Vi hoppas att ni kommer att sprida ringar på vattnet åt fler verksamheter i Nacka. En särskild eloge för att arbetet sker tillsammans med barnen!"

Nackas miljöpris delades i år ut för fjärde gången.

Sidan uppdaterades: