Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Februari

Infartsparkering Nacka station i Sickla stängs

Nu börjar arbetet med tunnelbanan till Nacka och infartsparkering Nacka station som ligger i Sickla stängs. Den västra delen närmast Sickla station stängs den 17 februari och den östra delen närmast Nacka station stängs den 28 februari.

Region Stockholm behöver använda infartsparkering Nacka station i Sickla som arbetsområde när tunnelbanan till Nacka byggs ut, vilket innebär att infartsparkeringen stängs.

Parkeringen kommer att stängas i två steg, först stängs den västra delen närmast Sickla station och därefter resterande parkering, den östra delen närmast Nacka station.

– Vi har in i det sista försökt att hitta alternativa lösningar men tyvärr behöver vi använda hela infartsparkeringen redan nu. Eftersom vi arbetar i ett tätbebyggt område är det ont om ytor säger Gunilla Wesström, projektchef Blå linje till Nacka, Region Stockholm.

Infartsparkering Nacka station stängs i två steg

Den västra delen närmast Sickla station stängs måndagen den 17 februari
Sista dag att parkera är 17 februari kl. 01.00 (observera att det är natten mot måndag den 17 februari).

Den östra delen närmast Nacka station stängs fredagen den 28 februari
Sista dag att parkera är fredag 28 februari kl. 23.00.

Sammanlagt berörs 90 platser för infartsparkering varav 10 platser för boendeparkering.

- Vi jobbar hårt för att hitta platser för infartsparkering i Nacka kommun. I området runt Sickla är utmaningen större, då bebyggelsen är tätare och därmed är tillgängligheten till ytor för infartsparkering mindre. Vi har som mål att bibehålla eller få fram flera infartsparkeringsplatser under de kommande åren, säger Bengt Stenberg, bitr. trafik- och fastighetsdirektör i Nacka kommun.

Bilar tillfälligt uppställda på den avstängda parkeringen

Just nu utför Nacka kommun ett underhållsarbete på bergsslänten vid Alphyddevägen. Arbetet är ett förberedande arbete för tunnelbanan. På platsen ligger en bilhandlare och för att komma åt att utföra arbetet behöver bilarna flyttas tillfälligt. Därför står det bilar uppställda på den avstängda delen av infartsparkeringen.

Även den tillfälliga boendeparkeringen stängs

På den västra delen av infartsparkeringen finns idag en yta som tillfälligt upplåtits som boendeparkering. Även den kommer att stänga. Berörda informeras av Nacka kommun.

parkering_sickla_700.jpg

I Sickla ska Region Stockholm bygga en arbetstunnel från ett bergrum vid Värmdövägen, mitt emot Saltsjöbanans Nacka station. Arbetstunneln behövs för att bygga station Sickla och den anslutande spårtunneln.

Mer information om tunnelbanan till Nacka
nyatunnelbanan.sll.se/
Tunnelbanan till Nacka - Aktuella arbeten

För information om infartsparkeringar och boendeparkering i Nacka
nacka.se/infartsparkeringar
nacka.se/boendeparkering

Du kan även ringa Nacka kommun på tel. 08-718 80 00.

Sidan uppdaterades: