Hoppa till innehåll

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Sickla industriväg avstängd för motortrafik kvälls- och nattetid

Sickla industriväg är avstängd för genomfart med motortrafik mellan kl. 21.00 och 05.00. Detta innebär även att busshållplats Sickla station dras in och resenärer hänvisas till Sickla allé. De som går eller cyklar påverkas inte. Avstängningen gäller inte natt mot lördag och söndag. Vägen beräknas öppna som vanligt igen den 26 april i år.

I januari 2019 började arbetet att bygga om Sickla industriväg till en modern stadsgata med ökad trafiksäkerhet, trädplanteringar och mer plats för de som cyklar och går.

Under byggtiden har Sickla industriväg hittills varit öppen för trafik, även om framkomligheten påverkats. Nu stängs vägen av för genomfart för motortrafik mellan kl. 21.00 och 05.00. Avstängningen gäller inte natt mot lördag ocn söndag.

- Vi minskar trafikpåverkan under dagtid när vi stänger av Sickla industriväg för motortrafik under kvälls- och nattetid. Arbetet kan utföras mer effektivt, vilket underlättar resandet i området, framför allt under högtrafik, säger Fredrik Lidberg, projektledare Sickla industriväg på Nacka kommun.

Bil och buss påverkas, men du kan gå eller cykla förbi arbetsområdet

Sickla industriväg är avstängd för genomfart med motortrafik mellan kl. 21.00 och 05.00. Avstängningen gäller inte natt mot lördag ocn söndag.

De som går eller cyklar påverkas inte. Sträckan som är avstängd är mellan Järnvägsgatan och Järlaleden. Passage in till Atlas Copco påverkas ej. Avstängningen beräknas pågå fram till och med 26 april i år.

Busshållplats Sickla station

Även hållplats Sickla station dras in mellan kl. 21.00 - 05.00 och resenärer hänvisas till Sickla allé. Avstängningen gäller inte natt mot lördag ocn söndag.
Planera din resa via sl.se

Karta som visar avstängning för motortrafik Sickla industriväg mellan kl. 21.00 - 05.00

En modern stadsgata

När Nacka växer och utvecklas behöver gatorna anpassas och utvecklas efter nya behov. I januari 2019 började arbetet med att bygga om Sickla industriväg till en modern stadsgata med ökad trafiksäkerhet, trädplanteringar och mer plats för de som cyklar och går.

Arbetet i sin helhet beräknas bli klart under hösten 2021.

Läs mer på Sickla industrivägs projektsida
Sickla industriväg

Sidan uppdaterades:

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.