Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
April

Fem unga Nackabor tilldelas årets Ung kultur-stipendium

Nu är årets stipendiater klara för Ung kultur. Fem unga Nackabor tilldelas sammanlagt 100 000 kr för sina ambitioner inom klassisk musik, hantverk, skådespeleri och balett.

– Det finns många talangfulla ungdomar i Nacka och det har varit en utmaning att göra urvalet till årets stipendiater, säger kulturnämndens ordförande Richard Wendt (M). Jag vill önska dessa unga, kreativa och talangfulla individer ett stort grattis och lycka till i deras framtida karriärer.

Det här är årets stipendiater:

  • Angelika Kwiatkowska tilldelas 15 000 kr. Hon studerar musik på masternivå och har redan kommit en bit på väg genom att vara vikarie i Borås symfoniorkester och som konsertmästare i Västra Götalands Ungdomssymfoniker 2017 – 2018. Stipendiet blir ett bidrag till inköp av en violin.
  • Sebastian Iivonen tilldelas 30 000 kr. Han avslutar sin masterutbildning i musik under våren och Sebastian har redan vunnit ett flertal internationella pianotävlingar i Europa och USA. Stipendiet ska stötta fortsatta studier i musik.
  • Magnus Gabriel utbildar sig till guldsmed och har tilldelas 5 000 kr för fortsatta teknikstudier inom sitt framtida yrke.
  • Saga Spjut-Säll tilldelas 25 000 kr för studier i skådespel och teater på masternivå vid The Academy of Live and Recorded Arts i London.
  • Emma Nyström tilldelas 25 000 kr för vidare balettstudier i Sverige eller i Skottland. Sedan tidig ålder har Emma visat på en tydlig ambition att bli dansare.


Ung kultur är ett stipendium som delas ut varje år till unga Nackabor mellan 16-25 år. Stipendiepengarna ska användas för fördjupning inom konst, musik, litteratur, teater, foto, film, video, dans, konsthantverk, kulturmiljö eller hembygdsvård. Stipendiesumman är 100 000 kronor och kan fördelas på flera stipendiater.

Läs juryns motivering här

Har du också ambitioner inom kulturområdet? Sökte du men var inte en av dem som gick hela vägen? Ge inte upp! Välkommen att söka stipendiet Ung kultur nästa år.

Läs mer om stipendiet Ung kultur här

Sidan uppdaterades: