Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Nacka på topp fem i Nyföretagarbarometern

Nästan tre företag om dagen startades i Nacka under 2019. Det ger Nacka en femteplacering  i årsrapporten för Nyföretagarbarometern.

I Nacka startas tre företag om dagen

Under 2019 startades 964 företag i Nacka, vilket motsvarar strax under tre företag om dagen, och är en ökning med 12,7 % från 2018. Nyföretagarbarometern visar att Nacka har ett värde på 9,17 nyregistrerade företag/1000 invånare. Det höga värdet placerar Nacka på en femteplats av alla Sveriges 290 kommuner vilket är Nackas bästa placering hittills i mätningen.

- Detta rimmar bra med kommunens övergripande mål om att skapa bra förutsättningar i Nackasamhället i att starta nya företag och utveckla nya idéer och innovationer. I Nacka finns det en anda som är starkt präglad av ett framgångsrikt entreprenörskap, säger Anders Börjesson, näringslivsdirektör i Nacka.

I Nacka finns en hög entreprenörsanda och det är undersökningen verkligen ett bevis på. Vi tror det beror på att vi har ett av Sveriges bästa företagsklimat och för att vi är en öppen kommun där det är gott att leva och verka. Vi är också tacksamma för det innebär att vi blir fler som vill och kan utveckla Nacka. I dagar som denna är det extra viktigt med entreprenörskap och kan vara en av pusselbitarna för att också ta sig igenom kriser när det gäller att tänka nytt och tänka om.

En av kommunens strategiska inriktningar för tillväxt är att "Kommunen har ett dynamiskt företagsklimat som främjar innovation och entreprenörskap". I Nacka har vi sedan många år flera partners som erbjuder innovations- och nystartsrådgivning, däribland NyföretagarCentrum, Start Up-Stockholm samt innovationsrådgivning i egen regi.

Vad är Nyföretagarbarometern?

Nyföretagarbarometern är ett samarbete mellan NyföretagarCentrum Sverige och Bolagsverket, och presenterar regelbundet dagsfärsk statistik över nyföretagandet i Sverige och antalet nyregistrerade företag i alla Sveriges kommuner och län. Här kan du läsa mer om Nyföretagarbarometern.

Sidan uppdaterades: