Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Nackas bibliotek tilldelas en miljon från Kulturrådet

Nackas bibliotek har tillsammans tilldelats en miljon kronor av Kulturrådet. Syftet med bidraget är att öka utbudet och tillgängligheten till Sveriges bibliotek. Nackaborna kan förvänta sig en utvecklad biblioteksverksamhet i form av en ny bokbuss och en satsning på att fler kan använda biblioteken digitalt .

Dieselverkstadens bibliotek har tilldelats 500 000 kr i stöd för att köpa en bokbuss. Med en ny bokbuss kan biblioteksverksamheten nå fler Nackabor som vanligtvis inte besöker biblioteken, och få fler att upptäcka bibliotekets utbud och ta del av programverksamhet som högläsning, kreativt skapande och musik.

Forumbiblioteken (Axiell Services) har beviljats 500 000 kr i stöd för att driva ett projekt som syftar till att tillgängliggöra digitala media och tjänster för Nackaborna, och få fler att bli säkrare i att använda biblioteken på ett digitalt sätt.

Stärkta bibliotek är ett tillfälligt stöd till kommuner i Sverige som Kulturrådet fördelar på regeringens uppdrag under perioden 2018–2020. Satsningarna kan gälla utveckling av nya metoder eller förstärkning av befintlig verksamhet. Insatserna ska utgå från bibliotekslagen och kommunens biblioteksplan.

Forumbiblioteken (Nacka Forum, Orminge, Fisksätra bibliotek) och Dieselverkstaden (Dieselverkstaden, Saltsjöbaden och Älta bibliotek) driver Nackas bibliotek på uppdrag av Nacka kommun.

Sidan uppdaterades: