Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Två nya 5-spelarplaner på Rustas tak

I dagarna färdigställs nya ytor för bollspel på Rustas tak. Två 5-spelarplaner med anslutande uppvärmningsyta anläggs bredvid varandra och görs tillgängliga för Nackas föreningar.

De nya planerna är en del i Nacka kommuns arbete för att öka tillgången till idrottsytor för barn och unga. Här berättar Anders Mebius, kultur och fritidsdirektör i Nacka kommun, mer om planerna:

Tillkomsten av de nya bollytorna är möjliga genom att kommunen har skrivit ett 5-årigt avtal med fastighetsägaren Genova som äger Rustahuset. Genova har iordningsställt ytan på taket där bollplanerna anläggs bredvid varandra.

Barn och ungdomar är en prioriterad målgrupp för kommunens fritidsverksamhet, och just nu pågår ett flertal utredningar om hur kommunens kapacitet för idrottsanläggningar kan förbättras på flera olika platser i kommunen. Efterfrågan på ytor för bollspel efterfrågas i hela kommunen och i synnerhet på Sicklaön där inflyttningen av nya Nackabor är stor.

Rustaplanerna ligger centralt belägna med goda parkeringsmöjligheter, och kommer att vara tillgängliga för föreningslivet att boka inom kort.

Sidan uppdaterades: