Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juli

Kom och lek i Finntorp, Igelboda, Hedvigslund eller Rensättra

Under våren 2020 har vi renoverat och byggt om fyra lekplatser i Nacka. Nu är det klart och vi hälsar alla barn och vuxna välkomna tillbaka för att leka!

Lekplatserna i Finntorp, Igelboda, Hedvigslund och Rensättra har renoverats och rustats upp och är nu färdiga att tas i bruk igen. De fyra lekplatserna, som ligger i varsin del av Nacka, har fått olika karaktär, inspirerade av omgivningarna och platsernas olika förutsättningar. I varje park finns sittplatser och ytor för olika aktiviteter. Här finns något för alla, även de vuxna.

Klättra, grilla, spela boule och njut av grönskan

I Finntorp finns det bland annat sand- och vattenlek, och en balansbana i naturmiljö. Lekplatsen i Igelboda erbjuder bollspel och klättring, men också boule och grillmöjligheter.

I Hedvigslund i Älta har lekparkens nya utformning inspirerats av den omkringliggande villamiljön, med blommor och blad, hängmattor och en hammock. Fruktträd och buskar kompletterar picknickbord och grill, intill den öppna gräsytan i mitten av parken.

Natur- och hästnära i Rensättra

Lekplatsen i Rensättra är den som är störst till ytan, med en stor gräsplan med fotbollsmål och en plan för mini-fotbollsgolf. Själva lekplatsen är inspirerad av omkringliggande hagar och erbjuder bland annat en hästhage, hoppbana och stall för alla små hästälskare.

Läs mer och hitta en lekplats här:

Lekplatser i Boo

Lekplatser i Fisksätra-Saltsjöbaden

Lekplatser på Sicklaön

Lekplatser i Älta

100 LEKPLATSER I NACKA
I Nacka finns cirka 100 lekplatser som kommunen ansvarar för.
Här finns karta och information om våra lekplatser

Sidan uppdaterades: