Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Augusti

Börja skolåret med cykeln

Att cykla är härligt. Undersökningar visar att barn som rör på sig har lättare att koncentrera sig i skolan. Det är också ett trevligt sätt att umgås. Om du har möjlighet, varför inte börja barnens skolstart med en cykeltur?

Skolstarten är här och det är dags att återgå till vardagsrutinerna. Undersökningar visar att barn som går eller cyklar till skolan blir pigga, glada och orkar med skoldagen bättre. Dessutom blir miljön runt skolorna både trevligare och tryggare om fler går och cyklar i stället för att skjutsa barnen i bil.

En bra start på dagen

Att gå eller cykla med barnet till skolan är ett bra sätt att grundlägga goda vanor, få in vardagsmotion och ett trevligt sätt att umgås. Det bidrar också till att utveckla barnets trafikmognad.

Ibland kan det vara svårt att få in en cykeltur i vardagspusslet. Ett alternativ är att gå ihop några föräldrar i klassen, eller kanske grannarna, och turas om att följa med barnen till skolan.

Svenska Cykelstäder, som tagit fram filmen, är en förening av kommuner, regioner och organisationer som målmedvetet arbetar för ökad och säkrare cykling. De har tagit fram en kampanj för att få fler barn att cykla till skolan. Du kan läsa mer om kampanjen här.

Sidan uppdaterades: