Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Varning för blufföretag. Det har kommit till vår kännedom att ett företag som påstår sig samarbeta med Nacka kommun ringer runt till Nackabor och erbjuder sig att göra ventilationskontroller och filma ledningar i villor. Vi vill understryka att kommunen inte har något sådant samarbete eller utför liknande arbete.

Glada elever tillbaka på Nacka gymnasium

Efter en minst sagt annorlunda vår för gymnasieleverna är de flesta elever nu tillbaka för att få klassrumsundervisning. Men allt är inte precis som vanligt. Helen Bejmar är rektor på Nacka gymnasium och berättar att det gjorts många anpassningar för att förhindra smittspridning av covid-19.

På Nacka gymnHeleneB_rektor.jpegasium studerar drygt 2 200 elever och 180 personer har skolan som arbetsplats. För att förhindra att smittspridningen tar fart nu när eleverna är tillbaka har olika förhållningssätt tagits fram.

- Förutom det vanliga med att tvätta händerna och hålla avstånd så har vi bland annat gjort det glesare mellan bänkarna i klassrummen. Vi har också öppnat upp klassrummen så att eleverna inte behöver stå utanför i en klunga och vänta. Dessutom har vi gjort vissa korridorer och trappor enkelriktade, berättar Helen.

Nacka gymnasium har också anställt en elevassistent som hjälper eleverna att följa förhållningssätten.

- Ibland glömmer eleverna vad som gäller, då är det bra att någon är där och påminner dem.

Många elever tar mopeden till skolan för att undvika kollektivtrafiken. Då har elevassistenten fått rycka in och visa var de ska parkera.

Helen tycker att skolstarten har fungerat bra och har inte fått några klagomål på anpassningarna.

- Vi har gjort allt vi kan för att det ska vara så smidigt och säkert som möjligt. Sedan är ju inte en skola anpassad för att kunna hålla avstånd, men vi har fått tänka om och tänka nytt. Vi har anpassat schemat så att alla inte äter samtidigt, öppnat upp fler ingångar till skolan och uppmanar eleverna att vara ute på rasterna.

Att eleverna är glada för att vara tillbaka i skolan råder det inget tvivel om.

- De är så glada! Under den här perioden så tycker jag att det har blivit tydligt hur viktig skolan är.

Vid några tillfällen under våren hade de prov som gjordes i skolan, framförallt för elever i årskurs tre.

- De var så lyckliga när de fick komma hit. Det är inte så ofta elever blir glada över att få komma till skolan för att skriva prov!

Sidan uppdaterades: