Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Oktober

Brand i Folkets hus i Orminge

Uppdatering 2020-10-16 klockan 11.50

Räddningstjänsten bedömer att rasrisken av byggnaden är för stor och att de därmed inte kan vara inne i byggnaden och släcka. För närvarande hanterar de branden som de kan nå från utsidan. Räddningstjänsten kommer att finnas på plats så länge det finns behov. De bedömer att insatsen kommer att pågå under de kommande dygnen.

Vi ber er respektera de avspärrningar som finns runt området. Känner du obehag av röklukten, gå inomhus och stäng dörrar, fönster och ventilation.

Uppdatering 2020-10-16 klockan 10.00

Det brinner fortfarande i Folkets Hus. Branden och rökutvecklingen är dock mycket mindre. Räddningstjänsten kommer att vara på plats under hela dagen och räknar med att kunna bli klara med släckningsarbetet.

Uppdatering 2020-10-15 klockan 17.25

Räddningstjänsten kommer att finnas på plats under hela natten, och det finns ingen spridningsrisk.

Nacka kommun och Boo Folkets Hus arbetar med att lösa tillfälliga lokaler för att våra verksamheter ska kunna fortsätta så bra som möjligt.

Uppdatering 2020-10-15 klockan 13.45

Räddningstjänsten har branden under kontroll och rökutvecklingen har avstannat. Räddningstjänsten kommer att finnas kvar på brandplatsen under resten av dagen och kvällen/natten.

Branden har påverkat trafiken i Orminge:

  • Utövägen är endast öppen för boende.
  • Gångvägen in mot brandplatsen är avstängd.
  • Delar av parkeringen i Orminge centrum är avstängd för att Räddningstjänsten ska kunna komma fram.

Vi uppdaterar texten löpande.

Publicerat 2020-10-15 8.12

Det brinner just nu i Orminge Folkets hus och räddningstjänsten är på plats. Det råder ingen spridningsrisk, men det är mycket rök i området. Röken är inte farlig, men känner du obehag så gå inomhus och stäng fönster och ventilation.

Sidan uppdaterades: