Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Oktober

Många bra samtal på Cykeldagen 17 september

I Nacka cyklas det som aldrig förr och det vill kommunen uppmuntra. Den 17 september firade vi Cykeldagen genom att ge alla cyklister en present och prata med alla som stannade.

– Ju fler som cyklar desto bättre är det. Både för cyklisterna själva och för alla andra, eftersom trafiken flyter smidigare och det blir mindre trängsel, både på vägarna och i bussarna. Därför är det viktigt för oss att få träffa cyklister och höra hur de tycker att det fungerar att cykla i Nacka, säger Ulrika Haij, enhetschef för trafikenheten och biträdande trafik- och fastighetsdirektör i Nacka.

Dialog, service och en liten present

Intill tunneln under Sicklavägen, där det hittills i år passerat över 650 000 cyklister, stod flera medarbetare från trafikenheten tillsammans med Ulrika Haij och kommunalrådet Hans Peters under eftermiddagens rusning. De delade ut presentpåsar och pratade med alla som hade tid att stanna. De två största cykelbutikerna i Sickla, Oxygen & Velo och Bikester bjöd på cykelservice, vilket var mycket uppskattat.

Många bra samtal

Det var många som passade på att prata en stund innan de trampade vidare.

– De flesta tycker att det fungerar bra att cykla i Nacka. Men det kom också in påpekanden och förslag på platser där det går att göra det säkrare och lättare att ta sig fram, och det tar vi förstås med oss, säger Hans Peters.

I presentpåsen fanns bland annat en inbjudan till att projektet Cykla på vintern, som är öppen för anmälan fram till 18 oktober. Läs mer om vintercykling och anmäl dig här

Sidan uppdaterades: