Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Klart med sommarlovspengar till Nacka

I sommar kan Nacka kommun erbjuda ett utökad utbud för sommarlovsaktiviteter för barn och unga mellan 6 och 15 år. Kommunen tilldelas 1,2 miljoner kronor från Socialstyrelsen som ska användas till kostnadsfria och smittsäkra aktiviteter i Nacka under sommarlovet 2021.

– Fler och fler tillbringar mer tid hemma som en följd av pandemin. Därför är det viktigt att vi kan erbjuda roliga och utvecklande aktiviteter för barn och unga som dessutom är kostnadsfria och smittsäkra. Jag hoppas att många föreningar och organisationer söker medel från oss så vi kan presentera ett brett utbud av aktiviteter som tilltalar många unga i hela Nacka, säger Anders Mebius, kultur- och fritidsdirektör i Nacka.

Aktiviteterna ska genomföras av föreningar och företag i Nacka som ansöker om medel direkt från kommunen. Målet att barn och unga mellan 6 och 15 år ska kunna erbjudas ett aktivt sommarlov genom aktiviteter med variation och bredd som har en stor geografisk spridning i kommunen.

Samtliga aktiviteter kommer att ingå i Nacka kommuns sommarlovsprogram. Föreningar och företag kan ansöka om medel till och med den 17 maj.

Läs mer - Nu söker vi föreningar, företag som kan erbjuda sommarlovsaktiviteter till barn och unga i sommar

Sidan uppdaterades: