Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
November

Khashayar Farmanbar ny energi- och digitaliseringsminister

Nackas kommunalråd i opposition Khashayar Farmanbar (S) blir ny energi- och digitaliseringsminister i Sverige. Det meddelade statsminister Magdalena Andersson vid en presskonferens tidigare idag.

– Jag är glad och hedrad över att bli utsedd till energi- och digitaliseringsminister. Det här är mina hjärtefrågor, att arbeta för att skapa framtidens jobb genom att verka för att Sverige ligger längst fram i klimatomställningen. Jag har också en stark passion för innovation och brinner för digitaliseringsfrågor, som kan medverka till att förbättra den välfärd som vi har och att förbättra människors vardag. Jag ser mycket fram emot att få vara en del av Magdalena Anderssons regering, säger Khashayar Farmanbar.

– Ett stort och varmt grattis till Khashayar för det nya uppdraget! Vi har många frågor som är viktiga för Nackas utveckling där regeringen behöver vara en medspelare, till exempel Östlig förbindelse. Jag vill ge honom mina bästa lyckönskningar, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

Khashayar Farmanbar är kommunalråd i opposition i Nacka sedan 2013.

Sidan uppdaterades: