Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
November

Välkommen att tycka till om Tryckluftsfabriken i Sickla

Nu startar samråd för Tryckluftsfabriken i östra delen av Sickla köpkvarter. Dags att tycka till! Sickla fortsätter att utvecklas till en tätare, mer blandad och innehållsrik stadsmiljö. Den stora parkeringen och de låga handelsbyggnaderna i östra delen av Sickla köpkvarter föreslås omvandlas till en mer levande stadsmiljö med arbetsplatser, bostäder, handel och nya mötesplatser, precis intill den nya tunnelbanestationen.

I ett centralt läge i Sickla finns det nu ett förslag på att skapa cirka 500 nya bostäder och upp till cirka 7000 nya arbetsplatser. Syftet är att möjliggöra en stadsutveckling i enlighet med Nackas översiktsplan och skapa en attraktiv, innehållsrik och levande stadsmiljö i ett mycket kollektivtrafiknära läge.

Nya arbetsplatser, bostäder, mötesplatser och promenadvägar

Tanken är att omvandla området med markparkeringar och låga handelsbyggnader till kvarter för kontor och bostäder. I gatuplanen planeras för olika verksamheter, som restauranger och butiker, vilket bidrar till att skapa en levande och trygg stadsmiljö. I detaljplanen föreslås även en förskola i området, flera offentliga platser som torg och nya trevliga promenadstråk.

Ambitionen är också att skapa en central park i området som tillsammans med träd utmed gatan bidrar till att en grönare stadsmiljö växer fram.

Parkeringen för bilar föreslås flytta under mark och skapa utrymme för en inspirerande miljö ovan jord istället, där restauranger och butiker ger liv åt gatustråken.

Tryckluftsfabriken 670x450 ARTIKEL.jpg

Välkommen med dina synpunkter!

Nu kan du tycka till om förslaget. Samrådet pågår från 30 november 2021 till 18 januari 2022. Då kan du titta på detaljplaneförslaget och lämna dina synpunkter. Planhandlingarna finns att se i entréhallen i Nacka stadshus, Granitvägen 15, samt på biblioteket i Dieselverkstaden, Sickla, och i Nacka Forum. Dessutom kan du läsa handlingar och tillhörande underlag på projektets webbplats.

Uppdatering: Öppet hus 9/12 inställt

Tyvärr bedömer vi att vi måste ställa in det planerade Öppet hus-mötet torsdag 9/12, på grund av nya restriktioner från regeringen och Folkhälsomyndigheten.
Om ni har frågor om projektet, så kontakta gärna projektledarna direkt, kontaktuppgifter finns på www.nacka.se/tryckluftsfabriken.
Ett digitalt informationsmöte planeras istället i slutet av samrådstiden, preliminärt under vecka 2, 2022. Mer information om datum och tid samt hur du deltar kommer att publiceras på www.nacka.se/tryckluftsfabriken.

Tryckluftsfabriken, område..jpg

Det markerade området visar planområdet.
Sickla växer och utvecklas. Läs gärna mer om Sicklas utveckling.

Visionsbild: Atrium Ljungberg

Sidan uppdaterades: