Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
December

Rekordstort intresse för Nackas innovationstävling Hållbar utmaning

Hållbar utmaning är Nacka kommuns innovationstävling som anordnas vartannat år, nästa gång 2022. Tävlingen riktar sig till elever i Nackas kommunala grundskolor och är ett tillfälle att arbeta med entreprenörskap, hållbar utveckling och kreativitet. I år är Nacka Energi med för första gången och delar ut ett eget pris.

- Vi vill uppmuntra kreativiteten och bidra till kul lärande. Kan vi samtidigt intressera barn och unga för energifrågorna som vi brinner för är det förstås ännu roligare. Vi ser hur exempelvis hur ”Fridays For Future” förenar unga runt om i världen vilket är oerhört hoppfullt för framtiden. Och även om vi inte når ut i hela världen så hoppas vi att vår tävling ska engagera både tjejer och killar att bidra till samverkan oavsett bakgrund i vårt Nacka, säger Jonas Kellberg, VD Nacka Energi.

I år är intresset för tävlingen rekordstort och 250 intresseanmälningar har kommit in. 16 skolor i Nacka finns representerade, från förskoleklass till årskurs 9.

- Det är oerhört roligt att så många vill arbeta med Hållbar utmaning. Behovet av att väcka barn och ungdomars kreativa, innovativa och entreprenöriella förmågor med hållbarhet i fokus är större än någonsin. Hållbar utmaning ringar verkligen in Nacka kommuns vilja att bidra till en mer hållbar framtid och som ett viktigt inslag i läroplanen ger tävlingen eleverna möjlighet att utveckla sin förmåga att självständigt och tillsammans med andra vara en del av att forma framtidens innovationer, säger Anders Börjesson, Näringslivsdirektör i Nacka kommun.

Tävlingen, som anordnats sedan 2008 äger rum den 22 februari 2022 klockan 13.00-15.30 vid Nacka Strandsmässa och arrangeras i samband med Nackas Företagarträff, Sveriges största lokala mötesplats för företagare.

Här kan du läsa mer om Hållbar utmaning.

Sidan uppdaterades: