Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
April

Säsongsstart för Friska Nacka

Var med och leta besöksstolpar, lär dig mer om Nackas natur och kultur och ha samtidigt chansen att vinna fina priser! Den här veckan sätter friskvårdsprojektet Friska Nacka igång för säsongen. Bakom projektet finns Järla Orientering med stöd från Nacka kommun.

Friska Nacka är ett kul och enkelt sätt att prova på orientering samtidigt som man får se och lära sig om vår vackra kommun. Varje år produceras en karta med ett antal besökspunkter inritade.

I naturen är dessa markerade med en aluminiumstolpe försedd med nummer, två kodbokstäver och en QR-kod för den som vill använda sin mobil. Genom QR-koden får användarna veta mer information om Nacka.

För 2022 har föreningen tagit fram en ny karta som täcker Nacka-reservatet, Sicklaön, Orminge, Älta och Skogsö/Saltsjöbaden. I årets karta finns det fler nyheter:

– I år har vi fokuserat på två teman, säger Ulf Bråsjö som samordnar Friska Nacka. Vi har dels ett historiskt tema, och dels intressant information om idrottsverksamheter förr och nu i Nacka. Vi vill att Nackabor och andra ska upptäcka nya områden i naturen. I årets karta finns besöksstolpar över Skogsö som många inte känner till. Dit kan man komma både från Fisksätra och från Saltsjöbaden.

En annan nyhet som kommer i juni är extrakartor över Velamsund och Älgö.

Den nya Friska Nacka-kartan delas ut i veckan genom Nacka Värmdöposten. Från och med onsdag den 5 april kan du också hämta karta på dessa platser:

  • Stadshuset i Nacka
  • Dieselverkstan
  • Nackas samtliga bibliotek
  • Luma bibliotek i Sjöstaden
  • Björkhagens bibliotek

Här kan du läsa mer om Friska Nacka Friska Nacka — Motion, natur, glädje!

Sidan uppdaterades: