Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Kulturhuset Dieselverkstaden bjuder in till 20 års-jubileum

Närmare 1,2 miljoner besökare om året. Kulturhuset Dieselverkstaden är ett populärt besöksmål som lördag 17 september firar 20 år med aktiviteter och underhållning för alla åldrar. Dessutom vernissage för nya utställningen Fakulteten, med invigning av Richard Herrey, kulturnämndens ordförande i Nacka.

Jubileumsprogrammet är välfyllt. Det erbjuds allt från prova-på dans i den helt nya dansstudion och musik i olika former, till teaterföreställningar, klättring hos Klätterverket och möte med författaren Helena von Zweigbergk i biblioteket. Det mesta är gratis men till några av programpunkterna är det entré.

Vernissage för nya utställningen Fakulteten

Klockan 12.00 inviger Richard Herrey, Kulturnämndens ordförande i Nacka, utställningen Fakulteten, av 12 konstnärer från daglig verksamhet i Stockholm. Projektet utgår från övertygelsen att konsten har en unik förmåga att nå och beröra människor.

Ombyggnation av kulturhuset

Lagom till 20-årsfirandet har kulturhuset Dieselverkstaden genomgått en ombyggnation som skapat ännu fler möjligheter för Nackaborna. Biblioteket har blivit större, det finns en ny dansstudio och ny mötes- och konsertlokal samt en toppmodern inspelningsstudio.

Nobelbergets marknad

Samma dag som firandet är det även Nobelbergets marknad så det kommer att vara full fart i hela Sickla köpkvarter. Den som har möjlighet rekommenderas att ta sig dit till fots, med cykel eller lokaltrafik.

Sidan uppdaterades: