Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Var med och håll Nacka rent den 17 september

Den 17 september är det dags för Håll Sverige Rent-dagen 2022. Då går människor i hela Sverige ut och plockar skräp. Var med du också och håll Nacka rent!

I Nacka är vi många som bryr oss om vår gemensamma miljö. Förra året var över 2 000 Nackabor anmälda till Håll Sverige Rent-dagen. Kan vi bli ännu fler i år? Kom med och plocka skräp på Håll Sverige Rent-dagen, då människor i hela Sverige går ut och gör en insats för en renare och trevligare miljö.

Visa ditt engagemang och gör en insats tillsammans

Om du vill kan du anmäla dig på Håll Sverige Rents kampanjsida och visa att du är med och bidrar till vår gemensamma miljö. Alla privatpersoner som anmäler sig kan också beställa ett gratis skräpplockarkit med påsar och handskar. Du kan plocka ensam, med familjen och kompisarna eller hitta andra att plocka skräp tillsammans med. Anmäl dig, hitta ett event att vara med på eller skapa ett eget event här: https://hsr.se/hela-sverige-plockar-skrap

Så slänger du skräpet

Släng ditt skräp i närmsta papperskorg där det finns plats eller hemma. Du gör en stor insats bara genom att ta upp skräpet från marken! Om du har möjlighet är det bäst att lämna ditt sorterade skräp på en återvinningsstation.

Plockat mycket? Kommunen kan hämta

Om det blir för mycket att ta med sig, eller om du hittar stora föremål som du inte själv kan frakta, kan kommunen hjälpa till och hämta det. Lämna säcken eller föremålen på en plats nära en väg dit vi kan komma med våra bilar och anmäl det till kommunens felanmälan, på webben eller i appen Felanmälan - Nacka kommun. Välj kategorin Trafik och utemiljö - papperskorgar och nedskräpning. Glöm inte att ange plats så noga som möjligt! Använd gärna kartan i appen.

Håll Nacka rent skräphög_artikelbild.jpg

Foto: Bilden visar det skräp som några av ledamöterna Natur- och trafiknämnden samlade in i Sickla under Håll Sverige Rent-dagen förra året.

Sidan uppdaterades: