Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Årets cykeldag lockade rekordmånga besökare

Årets cykeldag bjöd på fint väder och många glada och trevliga cyklister som tog sig tid att stanna och prata en stund, få snabbservice på sin cykel och få med sig en liten present därifrån.

Samtal, service och en liten present

På eftermiddagen den 20 september samlades representanter från kommunens trafikenhet tillsammans med politiker från trafiknämnden vid Sicklavägen intill tunneln. Syftet var att möta och samtala med de cyklister som dagligen passerar Nackas mest cykeltäta korsning. Det var en chans att diskutera frågor om cykelinfrastruktur, trafiksäkerhet och tillgänglighet. Samtidigt lyssnade man till cyklisternas egna erfarenheter av att cykla i Nacka

Cykelbutiken Velo & Oxygen erbjöd uppskattad cykelservice. Vi passade också på att bjuda på en liten present såsom vattenflaskor, reflexer, cykelsadelskydd och buffar.

Cykelbutiken Velo & Oxygen erbjöd uppskattad cykelservice

Vad är viktigast för cyklisterna?

Många cyklister passade på att stanna och prata innan de fortsatte sin färd. Majoriteten ansåg att cykling fungerar bra i Nacka, men det framfördes också förslag på områden där säkerheten och framkomligheten kan förbättras.

De cyklister som stannade hade möjlighet att markera på en tavla vilka områden Nacka kommun bör fokusera på. Övervägande ansågs att fortsatt utbyggnad av cykelvägnätet i Nacka samt god drift och underhåll av befintliga cykelvägar var av högsta prioritet enligt deltagarna.

Bli vintercyklist

Vintern 2023 - 2024 genomför Nacka kommun projektet cykla på vintern för åttonde gången. Anmälan öppnas senare i höst. Håll utkik på webben.

De som väljs ut att delta får nya vinterdäck, inklusive montering. Deltagarnas främsta uppgift är att med hjälp av sina egna erfarenheter fungera som ambassadörer, och inspirera fler att prova på cykling även på vintern.

Läs mer om vintercykelprojektet här

Läs mer om att cykla i Nacka här

Sidan uppdaterades: