Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juli

Nya trafikplats Skvaltan är klar

Ombyggnaden av trafikplats Skvaltan är klar och fredagen den 5 juli öppnade Trafikverket anslutningen till Jarlaberg. Det innebär att trafikanter enkelt och smidigt kan ansluta till väg 222, Värmdöleden.

Bilden föreställer den nya cirkulationen norr om väg 222, Värmdöleden. Foto: Pia Tallgren/Trafikverket

Ombyggnaden av trafikplats Skvaltan är en del av ett större projekt som syftar till att förbättra trafikflödet och anpassa infrastrukturen till framtida utveckling i området. Den ombyggda trafikplatsen har en ny in- och utfart i nordväst med en koppling till Jarlaberg och Nacka Strand.

Trafikverket säger att det har varit utmanande att bygga om trafikplatsen nära trafiken och av säkerhetsskäl har på -och avfarterna till- och från Värmdö varit avstängda. Dessa öppnades igen natten mot fredagen den 5 juli.

Läs mer på Trafikverkets webbplats

Sidan uppdaterades: