Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

FRAMFLYTTAD! Hur lär du ditt barn ekonomiskt tänkande - En bra start i livet

Med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset covid -19 vill vi vara extra försiktiga. Därför väljer vi att flytta fram föräldraföreläsningen och återkommer med nytt datum.

Christina Sahlberg kommer att berätta om hur du som förälder kan spara till dina barn och hur du uppmuntrar dina barn och tonåringar till ekonomisk tänkande. Hon kommer också att prata om hur unga får råd att flytta hemifrån och om tonåringarna verkligen ska betala hemma om de sommarjobbar. Du kommer att få konkreta tips med dig för att kunna ge ditt barn bra förutsättningar i frågor som handlar om ekonomi, som till exempel ”När ska mitt barn börja få hantera pengar?” ”När är det aktuellt att börja med veckopeng respektive månadspeng?” ”Ska barnet få pengar vid behov eller vid prestation?”

Om föreläsaren

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och fick utnämningen Årets Bankprofil 2018. Christina har en masterutbildning i ekonomi som hon kombinerat med psykologistudier. Hon är anlitad expert i olika sammanhang där hon pratar om sitt intresse för beteendeekonomi. Hon har också skrivit boken "Fixa din drömekonomi - Smarta lifehacks för mer pengar och ett rikare liv".

Tid och plats

Föreläsningen ges i Nacka kyrka, den 24 april klockan 19.00-20.30. Ingen föranmälan krävs. Deltagandet är kostnadsfritt och i samband med föreläsningarna erbjuds aktiviteter för barn i åldern 5-12 år.

Sidan uppdaterades: