Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nätmobbing och sociala medier - Hur pratar vi med barn om svåra saker?

Välkommen på föräldraföreläsning med Niclas Ottosson den 19 februari 2020 i Nacka kyrka.

Niclas Ottossons föreläsning handlar om hur det ser ut på sociala medier med nätmobbing och kränkande behandling. Vad gör vi med varandra på nätet? Vad säger lagen om det som händer? Och vad ska vi tänka på när vi pratar med barn och ungdomar om det uppstår problem? Många av de konflikter och bråk som uppstår på nätet gör att vi vuxna ibland står rådlösa utan att veta hur vi på ett bra sätt ska hantera situationen. Niclas kommer att ge dig konkreta verktyg och tips för ett lyckat samtal. Föreläsningen riktar sig till föräldrar och andra vuxna som kommer i kontakt med barn och ungdomar.

Om föreläsaren

Niclas Ottosson har en bakgrund som IT-pedagog på gymnasiet och är idag en av Sveriges mest anlitade föreläsare inom området. Han har även arbetat ideellt med olika idrottsföreningar för ungdomar och har sedan länge ett nära samarbete med Rädda Barnen på riksnivå.

Tid och plats

Föreläsningen ges i Nacka kyrka, den 19 februari klockan 19.00-20.30. Ingen föranmälan krävs. Deltagandet är kostnadsfritt och i samband med föreläsningarna erbjuds aktiviteter för barn i åldern 5-12 år.

Sidan uppdaterades: