Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

19 oktober - Hjälp! Skolan funkar inte för mitt barn

Välkommen på föräldraföreläsning med Aggie Öhman.

Har ditt barn lite för ofta ont i magen? Huvudet? Undrar du om ditt barn är sjukt eller om det är något annat? Får du inte den respons du önskar från skolan? Vill ditt barn inte gå till skolan? Kanske till och med blivit hemmasittande?

Välkommen till en föreläsning som ger dig kunskap och redskap för att samarbetet mellan skolan och hemmet ska fungera så bra som möjligt. Du får också veta vilka risk- och skyddsfaktorer som spelar in för en fungerande skolgång och hur vi ska hantera dem. Dessutom får du en introduktion till skollagen och hur den kan tillämpas när skolan inte fungerar.

Föreläsningen har fokus på grundskolan, men riktar sig till alla föräldrar som upplever att skolan inte fungerar. Du får idéer och stöd även för andra åldrar och skolformer, och för barn både med och utan neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Om föreläsaren

Aggie Öhman är grundare av Prestationsprinsen som vill ge ökad förståelse och bättre uppväxtvillkor för barn och unga som tänker, känner och gör annorlunda (än vi vuxna vill och hoppas). Prestationsprinsen är en ideell förening för bland annat föräldrastöd. Till vardags arbetar Aggie med skolutveckling. Hon är specialiserad på närvaroarbete för minskad frånvaro och hemmasittande på skol- och huvudmanna-nivå och en flitig skoldebattör, föreläsare och författare.

Datum och tid

19 oktober klockan 19.00-20.30

Plats

Nacka kyrka, Gamla Värmdövägen 14, och via webben.

Intresseanmälan för att se föreläsningen på plats i Nacka kyrka

Här finns anmälan för att se föreläsningen på plats i Nacka kyrka. Om du deltar på plats kommer du ha möjlighet att ställa frågor till föreläsaren och möta representanter från Nacka kyrka.

Se live-sändning av föreläsningen

Här kommer du att kunna se live-sändningen.

Sidan uppdaterades: