Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

21 september - Trots, starka känslor och egen vilja

Välkommen på föräldraföreläsning med Maria-Pia Gottberg.

Slänga sig på golvet i matbutiken, vägra ta på sig overallen eller skrika rätt ut när det inte blir favoriträtten till middag gör de flesta barn ibland. Ändå skapar det stress, frustration och oro hos oss vuxna och vi ställer oss frågan ”Vad gör jag för fel?”

Frustrerade barn som lever ut sin aggressivitet eller andra starka känslor ställer stora krav på oss vuxna. Att möta och stötta barn i affekt och samtidigt se till att andra barn inte far illa kräver tålamod av oss vuxna och det är lätt att känna sig otillräcklig fast du gör ditt bästa.

Välkommen till en föreläsning som ger dig förståelse för vad som pågår i ditt barn och ta del av konkreta tips och råd om:

  • Hur du möter ditt barns känslor och skapar kontakt i stället för trots
  • Hur barn lär sig reglera känslor och impulser och varför det är så viktigt
  • Varför barn behöver få vara med och påverka
  • Vad barn inte bör bestämma över

Om föreläsaren

Maria-Pia Gottberg är en av Sveriges främsta föreläsare och konsulter när det handlar om att bemöta barns känslor. Hon har utvecklat Friendy, som är ett konkret verktyg för att arbeta med känslor, självkänsla, empati och impulskontroll. Hon har också skrivit flera böcker, bland annat ”Känslosmart – konsten att leva med sig själv och andra”, ”Medkänslans pedagogik” och barnboken ”Jag är här”.

Datum och tid

21 september klockan 19.00-20.30

Plats

Nacka kyrka, Gamla Värmdövägen 14, och via webben.

Intresseanmälan för att se föreläsningen på plats i Nacka kyrka

Här finns anmälan för att se föreläsningen på plats i Nacka kyrka. Om du deltar på plats kommer du ha möjlighet att ställa frågor till föreläsaren och möta representanter från Nacka kyrka.

Se live-sändning av föreläsningen

Här kommer du att kunna se live-sändningen.

Sidan uppdaterades: