Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

15 februari - Dataspel, gaming och e-sport! Varför fastnar våra barn här?

Välkommen till en föräldraföreläsning där du får insikt och förståelse för datorspel och gamingkultur och hur du kan hjälpa till att möta, förstå, prata och samarbeta med ditt barn.

Mycket som är bra med dataspel!? Dataspel och gamingvärlden är en plats med en oändlig mängd lättillgängliga intressanta och engagerande utmaningar. En plats som ger:

  • social frihet och möjlighet att interagera med människor med liknande intressen från hela världen när du vill, en jämlik plats där ditt utseende och bakgrund inte spelar någon roll,
  • möjligheter till tävling och samarbete eller lugn och ro,
  • en känsla av kontroll.

Det är inte konstigt att många barn och unga dras in i spelets värld, särskilt kanske dem som inte hittar en sådan plats i verkligheten. Men hur påverkar det barnens och ungdomarnas beteende, humör och förmågor?

Föreläsningen ger dig en unik möjlighet att få insikt och förståelse för datorspel och gamingkultur och hur du kan hjälpa till att möta, förstå, prata och samarbeta med ditt barn. En möjlighet att gå från konflikter till gemensamma mål.

Om föreläsaren

Olof Öhman studerar till förskolelärare och spenderade mycket tid under sin uppväxt i gamingvärlden. Han har föreläst om spel och spelkultur under många år och har stor erfarenhet om spel och spels uppbyggnad. Föreläsningen baseras på egna erfarenheter och observationer, men också information och kunskap Olof har från skola, e-sport, internet personligheter och forskning.

Datum: 15 februari

Tid: 19.00-20.30

Plats: Föreläsningen ges i första hand på plats i Nacka kyrka, då kan du också ställa frågor till föreläsaren. Det finns också möjlighet att lyssna på en live-sändning av föreläsningen, med då kan vi inte garantera att ljudkvaliteten fungerar optimalt. Då kan du inte heller ställa frågor till föreläsaren.

Intresseanmälan för att se föreläsningen på plats i Nacka kyrka

Här finns anmälan för att se föreläsningen på plats i Nacka kyrka.

Se live-sändning av föreläsningen

Här kommer du att kunna se live-sändningen.

Sidan uppdaterades: