Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Barnet, eleven och prestationsångesten – 16 oktober

Hur stöttar vi våra barn när de är rädda att misslyckas? Välkommen till en föräldraläsning med Therese Palmstierna som är legitimerad psykolog med mångårig erfarenhet av psykologisk behandling, såväl med barn och unga, som med vuxna i alla åldrar.

De flesta ungdomar kan nog känna igen sig i att ibland vara stressade över skolarbete, men när blir stressen egentligen för mycket? Studier visar att svenska ungdomars stress över skolarbete har ökat, och just skolrelaterad stress tycks även vara en viktig orsak till att den psykiska ohälsan ökat bland unga.

Prestationsångest är ingen egen diagnos, men det är begrepp som beskriver en rädsla för att misslyckas eller inte leva upp till andras eller egna förväntningar. Det kan vara obehagligt att bli bedömd eller granskad, och det är vanligt att känna att vi inte duger. Det kan leda till dåligt psykiskt mående, och för vissa, paradoxalt nog, att de presterar sämre eller inte alls.

Om föreläsaren

Therese Palmstierna är legitimerad psykolog med mångårig erfarenhet av psykologisk behandling, såväl med barn och unga, som med vuxna i alla åldrar. Hon har tidigare arbetat inom bland annat primärvård och specialistpsykiatri och på behandlingshem för ungdomar. Therese har stor erfarenhet av att arbeta med många olika typer av psykiska besvär och personlig utveckling.

Datum och tid

16 oktober klockan 19.00-20.30

Plats

Föreläsningen ges i första hand på plats i Nacka kyrka. Där kan du också ställa frågor till föreläsaren. Föreläsningen live-sänds också, men då kan du inte ställa frågor eller delta i diskussioner.

Intresseanmälan för att se föreläsningen på plats i Nacka kyrka

Här finns anmälan för att se föreläsningen på plats i Nacka kyrka.

Se live-sändning av föreläsningen

Här kommer du att kunna se live-sändningen.

Sidan uppdaterades: