Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
April

Är du förälder till en tonåring? Polarnas tips inför Valborg

Vid ledigheter som Valborg ökar risken för att ungdomar dricker alkohol. Polarna Nacka delar med sig av tips till dig som vuxen.

Du som förälder kan bidra till att det blir ett bra Valborgsfirande, utan tråkiga incidenter kopplat till ungdomar, alkohol och andra droger. Ungdomsteamet Polarna Nacka arbetar med uppsökande och förebyggande verksamhet i områden där unga rör sig. Polarna är ute de flesta helger under året, så även under Valborg.

Polarnas tips till dig som vuxen inför Valborgshelgen:

  1. Köp inte ut alkohol till din tonåring eller till hens vänner. De flesta ungdomar avstår från att dricka om de inte får alkoholen från någon de känner.
  2. Hålla koll på sociala medier. Försäljning av alkohol och droger kan till exempel ske på Snapchat och Instagram. Leveranser kan gå mycket snabbt.
  3. Ha en dialog med din tonåring och prata om planerna inför Valborg.

Kontakta Polarna

Om du hör något eller känner oro, tveka inte att kontakta Polarna Nacka, tfn 070-431 77 30. Polarna har tystnadsplikt och den som ringer kan vara anonym. Här kan du läsa mer om Polarna.

Se film med Polarna

Nicole och Daniel i Polarna Nacka berättar mer, se filmen här.

Alkohol – vad gäller?

Det är förbjudet att sälja starköl, vin eller sprit till den som är under 20 år. Den som köper ska genom legitimation kunna visa hur gammal hon eller han är. För att bli serverad alkohol måste man vara 18 år. Det är också förbjudet att köpa ut, låna ut eller ge bort starköl, vin eller sprit till ungdomar under 20 år. Straffet för langning är böter eller fängelse upp till två år.

Sidan uppdaterades: