Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Trygghetslarm

Ett trygghetslarm innebär att du alltid dygnet runt, kan påkalla hjälp med brådskande personlig omvårdnad eller omsorg som inte kan vänta. För akuta sjukvårdsinsatser - ring 112!

När du använder trygghetslarmet är det Larmpatrullen som kommer.

Observera att Larmpatrullen inte gör oanmälda besök, utan bara kommer om du larmar eller har bokat ett möte.

Stationärt trygghetslarm

Trygghetslarmet bärs på armen som ett klockarmband eller som ett halsband. Kontakt med larmcentral sker via den högtalartelefon som installerats hos dig av larmpatrullen. Om ditt armband/halsband går sönder kan du få ett nytt genom att kontakta larmpatrullen

Mobilt trygghetslarm

För att du ska känna dig trygg även utanför din bostad kan du ansöka om ett mobilt trygghetslarm. Det mobila trygghetslarmet fungerar som ett vanligt trygghetslarm, men det ersätter inte det stationära trygghetslarmet utan är ett komplement när du är utanför din bostad. Larmet bärs som en klocka runt handleden. Här kan du läsa mer om mobilt trygghetslarm.

Vem kan få trygghetslarm?

Personer som behöver hjälp, som inte går att planera i förväg, exempelvis riskerar att ramla eller har påtaglig oro för att sådant händer kan få trygghetslarm. För att få trygghetslarm behövs ett biståndsbeslut, som fattas av socialtjänstens äldreenhet.

Om larmpatrullen får flera larm samtidigt prioriteras människor med hjärtproblem, de som fallit i bostaden, eller situationer då det är svårt att fastställa vad som har orsakat larmet. Det kan vid sådana tillfällen hända att andra får vänta lite längre på hjälp.

I samband med installation av trygghetslarm måste du lämna en uppsättning nycklar även till säkerhetslås och till din entre/portlås, till kommunens larmpatrull, så att de kan komma in när du behöver hjälp.

När insatsen trygghetslarm är avslutad, lämnas apparaturen (larmdosan och larmklockan) till Larmpatrullen och nycklarna kvitteras tillbaka till dig eller din närstående.

Kontaktuppgifter LARMPATRULL

Telefon: 08-718 77 46, telefonsvarare.
Lämna namn och telefonnummer så blir du kontaktad.

Teknisk support måndag-fredag 08-598 456 49
Fax: 08-718 87 52
E-post: larmpatrullen@nacka.se

Sirpa Tampio Wallebom, verksamhetschef
Telefon: 08-718 97 38
E-post: sirpa.tampio-wallebom@nacka.se

Sonja Dupé, biträdande verksamhetschef
Telefon: 08-718 90 38 
E-post: sonja.dupe@nacka.se

Sidan uppdaterades: