Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Evenemangskalender
Tid
15:00 - 15:35
Plats
Kulturhuset Dieselverkstaden
Adress
Marcusplatsen 17
Målgrupp
Från 3 år och uppåt
Arrangör
Kulturhuset Dieselverkstaden
Pris
120 kr

Familjelördag – Måste sova med Mittiprickteatern

Två personer som leker i en säng.

MÅSTE SOVA! – en varm, busig och lekfull berättelse om dinosaurier, godis och skatter. Men också om att försöka somna när dagen inte riktigt blev som den skulle.

Pojken kan inte somna. Lakanet trasslar, täcket är för varmt, kudden är för mjuk, eller är den för hård? Han tänker på tusen saker samtidigt. Och är både glad, OCH ledsen, på samma gång. Sur och fnissig. Och ganska trött på att bara ligga där. Då dyker det upp en nyfiken figur…

I denna produktionsprocess har Mittiprickteatern samarbetat med ett antal förskolor i Fisksätra i Nacka. Skådespelarna åkte ut till förskolorna och träffade barn på plats och genom improvisation, lek, samtal och övningar kring föreställningens ämne närmade sig teatern hur det kan kännas när man ska sova, måste sova, eller inte vill sova.

En varm och humoristisk berättelse om den där stunden när man måste sova men i stället bara vill ligga och fnissa och fantisera om stjärnorna som tänds på himlen.

Rekommendation

”Detta händer inte varje dag! Kom och se en föreställning som barn på förskolor i Nacka har varit med om att skapa och påverka tillsammans med Mittiprickteatern. Engagerande ämne för både stora och små människor.”
Katarina Weidhagen, kulturproducent Kulturhuset Dieselverkstaden

Press

”Publikens viktiga livsfrågor får plats i Mittiprickteaterns Måste sova! Påminner om Staffan Göthes starka debutdrama En natt i februari.”
Karin Helander, Svenska Dagbladet

Produktion: www.mittiprickteatern.se
Fotograf: José Figueroa

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera. Du kan alltid använda listvyn för att se aktuella evenemang.

{"markers":[{"position":{"lat":59.3052761,"lng":18.1214188},"content":"<div class=\"c-event-teaser c-buffer-box c-buffer-box--no-padding\">Marcusplatsen 17</div>"}]}

Sidan uppdaterades: