Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Evenemangskalender
Tid
12:00 - 14:00
Plats
Dieselverkstaden
Adress
Marcusplatsen 17
Målgrupp
Alla är välkomna
Arrangör
Kulturhuset Dieselverkstaden
Pris
Fotoföreställningen/playback är gratis – anmälan på dieselverkstaden.se.

Se fler evenemang om

LIKA/OLIKA/UNIKA – fotoföreställning

En fotoföreställning på Dieselverkstaden som utmanar uppfattningar och invanda beteenden! Vernissage 5 november med presentation och Playback klockan 13:30.

Utställningsperiod 5 november – 3 december

Ovana och mänskliga möten får oss att växa som individer. Det menar fotografduon Peter Anand Ullberg och Sebastian Ullberg som står bakom denna tankeväckande fotoföreställning.

Med denna fotoföreställning hoppas Peter och Sebastian skapa reflektioner hos besökarna kring hur våra olikheter kan berika oss i vardagen och få oss att inse hur lika vi ändå är i de flesta avseenden.

Fotoföreställningen är resultatet av tre års mänskliga möten på Hajdes, ett socialterapeutiskt bykollektiv på Gotland, där människor med funktionsvariationer lever, bor och arbetar.

Vad som verkligen gör detta projekt ovanligt är den spännande kombinationen av olika konstarter, inklusive fotokonst, improvisationsteater och lyrik. Genom att sammanföra dessa olika uttrycksformer skapar vi en upplevelse som går bortom traditionell konst och utforskar nya dimensioner av mänsklig mångfald och kreativitet. En central och betydelsefull komponent av vår fotoföreställning är det samtal som den inspirerar till. Genom att utforska teman som likhet, olikhet och unikhet, uppmanar vi våra besökare att reflektera över och diskutera viktiga frågor som berör oss alla. Detta samtal är avgörande för att främja förståelse och empati i vårt samhälle, och vi ser fram emot att skapa en plattform där människor kan dela sina tankar och erfarenheter.

När?

Fotoföreställning med Playback teater

  • 5 november 12:00 – playback 13:30 – Foajéväggar och Lilla scen
  • 15 november 17:00 – playback 18:30 – Foajéväggar och Lilla scen
  • 23 november 17:00 – playback 18:30 – Foajéväggar och Lilla scen
  • 3 december 12:00 – playback 13:30 – Foajéväggar och Lilla scen

EVENEMANGET ARRANGERAS ÄVEN PÅ DESSA DATUM

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera. Du kan alltid använda listvyn för att se aktuella evenemang.

{"markers":[{"position":{"lat":59.3052761,"lng":18.1214188},"content":"<div class=\"c-event-teaser c-buffer-box c-buffer-box--no-padding\">Marcusplatsen 17</div>"}]}

Sidan uppdaterades: