Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Evenemangskalender
Tid
00:00 - 23:55
Plats
Orminge, Konstverken hittas via kartan i appen Vävda Rum.

Se fler evenemang om

Vävda rum - Sveriges största utställning med offentlig virtuell konst

Genom att ladda ner appen Vävda rum kan besökaren uppleva och interagera med tio helt nya virtuella konstverk som befinner sig på offentliga platser i kommunen. Du kan till exempel jogga tillsammans med en virtuell kompis, bli jagad av en ren längs gatorna, skapa ett gemensamt ordmoln eller bygga en skulptur tillsamman med andra.

Boo Konstföreningen är tillsammans med drygt 130 konstföreningar i Sverige med och arrangerar Vävda rum. Vävda rum är en unik utställning där tio konstnärer som arbetar med offentlig konst och augmented reality (AR) har tagit fram konstverk anpassade för offentliga platser som finns i de flesta kommuner. Det kan vara ett torg, en gräsyta eller en öde tomt. Boo Konstförening har placerat ut de 10 konstverken i Orminge, Saltsjö-Boo

Tidigare var det offentliga rummet med sina torg och parker viktiga mötesplatser för kommunens invånare. I dag sker i stället många av våra möten och debatter i virtuella forum. På sina håll kan torg och andra offentliga platser därför upplevas som öde och otrygga. Med Vävda rum vill vi använda konsten för att åter befolka våra gemensamma platser och knyta ihop den virtuella och fysiska platsen och skapa nya mötesplatser. Under hela sommaren har kommunens invånare och besökare möjlighet att uppleva offentliga miljöer på nya och spännande sätt.

Postkodsstiftelsen har finansierat projektet eftersom ”Projektet bidrar till generationsöverskridande möten mellan unga, mer teknikerfarna besökare och en äldre, mer konstintresserad målgrupp som i sin tur leder till att fler unga engagerar sig i de lokala konstföreningarna”.

Sidan uppdaterades: