Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Sommarjobba i Nacka

Ansökningsperioden för sommarjobb 2021 är stängd för i år.

Nacka kommun följer händelseutvecklingen när det gäller det coronaviruset (covid-19). Vi samarbetar med andra kommuner och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det innebär att vi kan behöva förändra vårt arbetssätt och våra planer inför sommaren. Om det blir förändringar som påverkar ditt sommarjobb kommer vi att kontakta dig, information kommer också att finnas på den här sidan.

För att kunna söka sommarjobb 2021 ska du:

 • vara född 2003, 2004 eller 2005
 • folkbokförd i Nacka kommun
 • inte haft sommarjobb via Nacka kommun tidigare år

Sommarjobbsperioderna är tre veckor, fördelade på tre perioder. Blir du erbjuden ett sommarjobb har du rätt till en period.

 • Första sommarjobbperioden, vecka 24 till vecka 26
 • Andra sommarjobbperioden, vecka 27 till vecka 29
 • Tredje sommarjobbperioden, vecka 30 till vecka 32

Det kan förekomma andra perioder på vissa arbetsplatser.

Så här söker du sommarjobb

Du söker ditt sommarjobb i webbansökan som är öppen 1 februari till och med den 15 mars 2021. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet för att kunna jobba med oss. Jobben fördelas i första hand genom lottning.

Var noga med att ange rätt adress, mejladress, telefonnummer och telefonnummer till målsman i ansökan. Står det fel uppgifter riskerar du att missa ditt sommarjobbserbjudande.

Vissa arbetskategorier har speciella ansökningskrav, läs därför noga igenom informationen för respektive kategori.

Det är viktigt att du väljer rätt period för när du har möjlighet att jobba. Det går inte att byta period när du har blivit tilldelad ett sommarjobb.

Viktiga datum

 • 1 februari - anmälan för sommarjobb öppnar.
 • 8-14 mars - Sommarjobbsmässan - digital mässa där båda kommunala och privata arbetsgivare som söker dig som vill sommarjobba deltar. Här kan du läsa mer.
 • 15 mars - sista ansökningsdag.
 • Senast vecka 17 får alla som fått ett sommarjobb besked.
 • 30 april - information till samtliga som inte fått ett sommarjobb.


Inom de här områdena finns de kommunala sommarjobben

Parkarbete/trädgård

Om du tycker om att arbeta i team och att vara utomhus och i rörelse, kanske det skulle passa dig att sommarjobba som parkarbetare och ha stadens parker, gator och lekplatser i Nacka som arbetsplats. Du kommer att göra allt från att ta undan skräp till trädgårdsarbete.

Skola och förskola

Om du tycker att det är roligt att skapa aktiviteter och innehållsrika dagar för barn så kanske förskola skulle passa dig. På förskolan gäller det att vara ansvarsfull samt lekfull för att kunna ge barnen en betydelsefull och trevlig vardag på förskolan.

Inom förskolevärlden kommer du att få göra allt ifrån att hjälpa till med att hålla ordning i lokalerna samt utemiljön. Att hjälpa till vid måltider eller aktivera barnen i både utomhus- och inomhusmiljön ingår också.

Krav för att jobba på skola och förskola: ett utdrag ur belastningsregistret. Här finns blanketten.

Sommaraktiviteter för barn och ungdomar

Om du tycker om att planera och hålla i olika typer av aktiviteter för både barn och ungdomar så kanske sommaraktiviteter är något för dig.

 • Thomascupen riktar sig till tjejer och killar mellan 10 och 18 år och är ett perfekt tillfälle att hänga med kompisar och lira boll under sommarlovet. Cupen anordnas vid tre tillfällen under sommaren: vecka 27, vecka 30 och vecka 32. Glädje, skratt, medalj (till alla i klass 1) och pokaler utlovas till 1:an och 2:an i klass 2-4.
 • Nackas Fritidsgårdar Här kommer fritidsledare tillsammans med sommarjobbare att planera och genomföra olika typer av aktiviteter för barn och ungdomar mellan 6-18 år. Du möjlighet att erbjuda en meningsfull och rolig fritid för Nackas barn och ungdomar genom att vara kreativ och jobba i team.

Krav för att jobba med sommaraktiviteter för barn och ungdomar är ett utdrag ur belastningsregistret. Här finns blanketten.

Skolgårdsprojektet

Det här arbetet passar dig som tycker om att vara ute och jobba med kreativa projekt ute på förskolor och skolor. Arbetet sker i grupp där ni får måla, snickra och göra trädgårdsarbete.

Krav för att jobba med Skolgårdsprojektet: Ett utdrag ur belastningsregistret. Här finns blanketten.

Vaktmästeri

Arbetet kan innebära exempelvis att hjälpa du till med målning, städning, reparationer, trädgårdsarbete eller inventering av material.

Krav för att jobba med vaktmästeri: Ett utdrag ur belastningsregistret. Här finns blanketten.

Vård och omsorg

Om du tycker om att hålla i aktiviteter, är social, och gillar att prata och umgås med människor som du kan utbyta livserfarenheter med så kanske det passar dig att sommarjobba på ett vård- och omsorgsboende för äldre.

Inom vård -och äldreomsorgen kan du göra allt ifrån förberedelse av måltider, högläsning, utflykter, promenader eller spela spel. Du kommer inte att arbeta med personlig omvårdnad, hygien eller medicin, det sköter den utbildade personalen.

Krav för att jobba på skola och förskola: ett utdrag ur belastningsregistret. Här finns blanketten.

Sommarredaktionen

Sommarredaktionen är ett kreativt, självständigt och stimulerande feriejobb som fokuserar på att dokumentera feriejobben i Nacka.

Arbetet innebär att samla in rörliga och stillbilder samt ungdomarnas och arbetsplatsernas erfarenheter kring feriejobb.

Material som skapas av Sommarredaktionen förmedlas digitalt via Instagram och Nacka kommuns hemsida i form av filmer, skrivna texter och bilder dels i marknadsföringssyfte, dels för att informera om våra olika arbetskategorier till framtida feriejobbare.

Viktiga dokument

Här har vi samlat dokument som kan vara viktiga för dig om du får ett sommarjobb i Nacka kommun.

Frågor och svar om sommarjobb

Här finns svar på några vanliga frågor om sommarjobb, till exempel när lönen betalas ut, om skatt och ledighet.

Andra vägar till sommarjobb

Tyvärr kan vi inte erbjuda alla som söker sommarjobb en plats. Därför är det bra om du söker andra sommarjobb också:

Har du frågor?

Kontakta oss:

Telefon: 08-718 89 00
E-post: feriejobb@nacka.se
Adress: Nacka stadshus, Granitvägen 15

Följ gärna vårt Instagramkonto här!

Sidan uppdaterades: