Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ny eldriven cykelpump i Nacka

Nackas cyklister kan från och med idag fylla däcken med en ny eldriven cykelpump, placerad vid Värmdövägen nedanför Nacka Forum.

Under morgonen den 7/3 invigdes Nackas första eldrivna cykelpump. Den välkomna förstärkningen innebär att Nacka nu har sammanlagt åtta offentliga pumpar. Ett antal cyklister for förbi i snöyran, några av dem stannade och premiärtestade pumpen. Andra for vidare men gjorde tummen upp.

- Kul. Jag hoppas att jag slipper att använda den, men det är bra att veta att den finns, sa Kristin Bengtsson, som året runt pendlar mellan hemmet i Orminge och arbetsplatsen på Södermalm och därför dagligen passerar den nya pumpen.

Fler pumpar på väg

- Nacka kommun satsar på stora utbyggnader av cykelvägnätet samt på fler och bättre cykelparkeringar vid kollektivtrafiken. För att få ett cykelvänligt klimat är helheten viktig. Offentliga pumpar är en del av detta arbete. Vi fått in en hel del synpunkter kring behovet av cykelpumpar längs cykelstråken och det är kul att vi nu har ett antal på plats. Fler kommer under året, säger trafikplanerare Kristofer Rogers.

Cykelpumparna kontrolleras och servas av Nackas driftenhet.

- Vi vill gärna förenkla livet för dig som cyklar och en eldriven cykelpump ger en extra service. Det går såklart även bra att pumpa barnvagnar och rullatorer, säger Kristofer Rogers.

Fakta om cykling i Nacka
I Nacka planeras ett stort antal nya bostadsområden och arbetsplatser. Infrastrukturen har en central roll för utvecklingen där ett effektivt och klimatanpassat transportsystem är nödvändigt för att skapa ett hållbart samhälle. Cykeln som transportmedel har en given plats i ett hållbart transportsystem.
Nacka prisades för några månader sedan med utmärkelsen årets cykelprestation av det regionala cykelkansliet.

Läs mer om cykel i Nacka här
Här kan du se cykelvägarna i Nacka

Sidan uppdaterades: