Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nacka åter prisat för cykel

Nacka gör en stark start i den nationella mätningen Kommunvelometern och kammar hem förstaplatsen som årets och landets bästa mellanstora cykelkommun.

Totalt får Nacka 49,5 poäng och placerar sig fyra i riket, totalt sett.

Strukturerat och ambitiöst

Enligt motiveringen får Nacka, som i år deltar för första gången, full poäng inom hela fyra av sex mätområden vilket visar att kommunen arbetar strukturerat och ambitiöst med cykelfrågor. Förra året fick Nacka som första kommun ta emot priset Årets cykelprestation från det Regionala cykelkansliet.

Ska vara lätt att cykla

- Det här är jätteroligt och ett konkret resultat av att cykel ingår som en viktig del av Nackas arbete med framkomlighet och miljö. Det ska vara lätt för Nackaborna att cykla till och från jobbet året om, säger projektledare Marianne Areskog.

Toppresultat

I mätningen granskas och poängsätts sex områden. Nacka får toppresultat i fyra av dem – infrastruktur/underhåll, aktiviteter 2016, cykelpolitik samt uppföljning och mätning.

- Kommunvelometern är ett utmärkt verktyg för oss att summera och utvärdera vårt arbete. Vi planerar för många fler cykelsatsningar – redan i år, säger trafikplanerare Kristofer Rogers.

Sidan uppdaterades: