Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nya vintercyklister på banan

40 nya cyklister trampar vidare i avsnitt två av Nackas uppskattade vintercykelprojekt. När de kommer i mål, i slutet av februari 2018, har de gett ny värdefull input för att göra det enklare att cykla i Nacka året runt.

- Deltagarna från förra omgången av projektet har gett positiv respons men också synpunkter på förbättringar. Vi som jobbar med cykelfrågor har tagit med oss deras förslag i vårt fortsatta arbete att göra det enklare att cykla i Nacka, säger Marianne Areskog, projektledare vid Nacka kommun.

Träning i vardagen

En av de som nyligen har monterat vinterdäck på cykeln är Emma Martinelle, handläggare, Nacka vatten och avfall AB. Hon cyklar regelbundet den dryga milen mellan hemmet i Älta och jobbet i Nacka stadshus.

- Jag har cyklat vintertid i flera år, men jag hoppas att det här projektet blir en sporre som motiverar mig att cykla längre och oftare, det är ett oslagbart sätt att få träning i vardagen och ett skönt sett att rensa huvudet, säger hon.

Hon ser också att hon och de andra deltagarna kan inspirera andra att börja cykla på vintern.

"Kul att påverka"

- Det är inte alls så komplicerat och tufft som så många tror. Och det är även kul att kunna få vara med och påverka Nackas arbete för att främja cykling generellt, säger Emma Martinelle.

Men hon ser också personliga utmaningar, särskilt de dagar då det är snömodd då det går fortare och är smidigare att ta bilen.

- Det är också ett litet pussel att få ihop tiden med hämtning och lämning på skolan samt heltidsjobb. Det krävs planering och vilja. Men jag tycker att vi som deltar i projektet peppar och uppmuntrar varandra på ett bra sätt, säger hon.

Rapporterar problem

Vintercyklisterna ska cykla minst tre kilometer och åtminstone tre gånger i veckan. De rapporterar eventuella problem i cykelvägnätet till kommunen och loggar även hur långt de cyklar under projektperioden som pågår mellan den 1 december 2017 till 28 februari 2018.

De deltagande vintercyklisterna får vinterdäck till sin cykel och montering av dem på cykelverkstad som tack för att de deltar i projektet.

Läs mer om Nackas arbete med cykel här

Läs mer om Vintercykelprojektet här

Sidan uppdaterades: