Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Skapa en lysande ek-entré

Glitter, glassar eller självlysande guppies – eller kanske något helt annat. Nu startar Nacka kommun ett nytt projekt under Konsten att skapa stad. Alla boenden i kvarteren runt Gillevägen i Sickla får vara med och tycka till hur Gillevägen ska kännetecknas.

Nacka stad ska enligt visionen bli en nära och nyskapande stad,
och utvecklas i samspel med dig som medborgare. För att skapa välkomnande entréer till Gillevägen ska två befintliga ekar i ändarna av Gillevägen ljussättas. Ekarna är markerade med färgglada band så det är lätt att veta vilka träd det gäller.

Utskick i brevlådan

Du som bor i kvarteren runt Gillevägen får ett utskick i brevlådan under vecka 24 och kan lämna ett förslag på hur utsmyckningen skulle kunna se ut. Du kan ge exempel på färg, mönster eller till exempel typ av lampor. Det går jättebra med enkla skisser, eller mer detaljerat för den som vill och kan.

I utvecklingen av Nacka stad är konstnärliga uttryck och gestaltning viktigt. Ljus skapar trygghet och känsla.

Konsten att skapa stad

För att kunna vara nyskapande behöver vi utmana våra sätt att tänka och göra, det vill säga skapa nya tanke- och beteendemönster. Nacka kommun driver därför Konsten att skapa stad där vi arbetar aktivt och medvetet med konst, kultur, konstnärlig kompetens och medskapande som verktyg och resurser i stadsutvecklingens olika faser.

Konsten att skapa stad står för en inställning, ett förhållningssätt till dig själv och din omgivning och genomsyrar stadsutvecklingen i Nacka kommun. Detta gäller oavsett om du är medarbetare i Nacka kommun, medborgare, besökare eller konsult som samspelar med Nacka i utvecklingen av Nacka.

Behöver du hjälp med att komma igång?

Den 21 juni klockan16–18 finns vi på plats vid den västra eken. Ditt förslag vill vi ha senast den 1 augusti 2016. Mer information om Gillevägens ekar hittar du här.  (PDF-dokument, 1,3 MB)

Sidan uppdaterades: