Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Stort intresse för Nackas stadsutvecklingsdag i Lavalhallen

Drygt 100 särskilt inbjudna exploatörer, investerare och arkitekter kom till Lavalhallen den 23 november. Detta var en möjlighet att träffa tjänstemän och politiker, inspireras och få veta mer om Nackas stadsutveckling.

Det blev en spännande eftermiddag med ett gediget program. Efter lunch och mingel inledde Mats Gerdau och Cathrin Bergenstråhle med att uppmana alla som bygger och ritar hus att ta ut svängarna; våga vara modiga, kreativa och innovativa. – Vi vill bygga den där fantastiska staden som vi planerar för.

Stadsbyggnadsdirektör Gunilla Glantz tog vid och visade mycket av det som är på gång i Nacka. Vi bygger redan för fullt på flera håll, Kvarnholmsförbindelsen är invigd, under nästa år planeras detaljplaner med 4 000 bostäder att antas och 42 detaljplaner ska startas upp. Tvärbanan till Sickla invigs 2017 och 2018/2019 börjar bygget av nya tunnelbanan till Nacka.

Katarina Fredrika och exploatörerna på Nya gatan berättade om Ljustrådar på Nya gatan som precis invigts. Här kan du läsa mer om Ljustrådarna.

Daniel Hecksher från NOTE – designbyrå, designer of the year 2015 inspirerade genom att visa hur man kan bygga levande och vackert även när man bygger temporära byggnader och inte bara bostäder utan även bibliotek, kontor, teatrar och mycket mer. Han har just nu ett spännande uppdrag: att förverkliga de planer på byggnader och mötesplatser som en grupp ungdomar från olika länder tagit fram, under rubriken Nacka City Culture Clash.

Trevor Cooper-Williams, vd för Klätterverket berättade om hur klättring växt de senaste 20 åren och gått från extremsport till familjesport. Nacka är dessutom ett av de bästa ställena i världen när man ser till närhet till klättring.

Helena Waker – CEO på Stockholm Fashion District, Nacka strand berättade om deras resa mot att bli hela Sveriges modenav, och om hur glada de är åt sin nya placering i Nacka strand.

Nackamästarna i Cheerleading överraskade på Stadsutvecklingsdagen. Nu på väg mot USA för att trävla.

Lena Dahlstedt, stadsdirektör, tillsammans med Anders Börjesson, näringslivsdirektör och Klara Palmberg-Broryd, strategi- och förnyelsedirektör berättar om hur vi jobbar för att vara bäst på att vara kommun.

Enhetschefen Mikael Ranhagen och trafikstrateg Jenny Carlsson om Trafik i dag och i framtiden och om Nackas nya flexibla modell för P-tal.

Kommande markanvisningar presenterades av Andreas Totschnig, chef för strategisk stadsutveckling och Ulf Crichton, exploateringschef. Mer information finns på här.

Tack alla ni som kom!

Sidan uppdaterades: