Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nu tänder vi Ljustrådarna på Nya gatan - Välkommen på invigning 21 november kl. 16.00

När solen går ner den 21 november lyser vi upp de framtida kvarteren vid Nya gatan. Välkommen till en försmak av framtidens Nacka stad och en värmande kopp soppa.

Året är 2030. Du promenerar ut från tunnelbanan vid Nacka centrum. 12 minuter tidigare befann du dig vid Kungsträdgården. Du tittar bort mot den lummiga parken som ligger där motorvägen en gång låg. Du fortsätter ner mot ditt nya kvarter – Nya gatan. Du ser stadens ljus och hör ljuden… en cykel som plingar, barn som skrattar och en buss som passerar. Här bor du, mitt i stadens puls, nära till allt och med naturen inpå knuten.

Välkommen till invigningen av Ljustrådarna på Nya gatan
Tid: måndag 21 november kl. 16.00
Plats: Bredvid fasaderna på Nya gatan, nedanför Nacka stadshus
Här är invigningen: (Bild, 181 kB)

Illustration över hur Vikdalsvägen kan komma att se ut. Framtagen av White arkitetker.

Med en ljus- och ljudinstallation visar vi redan nu hur några gator och kvarter kommer att vara utformade och ger en känsla av framtidens Nacka stad. Installationen ”Ljustrådar på Nya gatan” tänds den 21 november och kommer att finnas kvar till dess att husen börjar byggas på Nya gatan. Detta är ett samarbetsprojekt mellan exploatörerna som bygger husen på Nya gatan och Nacka kommun.

Nya gatan
500-800 nya bostäder och lokaler för butiker och verksamheter planeras i området Nya gatan som ligger väster om Vikdalsvägen och norr om Värmdövägen. Härifrån blir det nära till nya tunnelbanans station Nacka Centrum. I projektet Nya gatan ingår två detaljplaner; Stadshusområdet och Elverkshuset. För Stadshusområdet finns ett förslag till detaljplan som är ute på samråd 25 oktober-22 november. Här kan du läsa mer om Nya gatan.

Sidan uppdaterades: