Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Plats för nya hotell när Nacka stad växer fram

Med ny tunnelbana och offensiv stadsutveckling blir Nacka en plats för fler människor. Men det behövs mer än bostäder för att bygga en levande stad. Arbetsplatser, handel, service och även nya hotell behövs i framtidens Nacka stad.

När Nacka stad växer fram på västra Sicklaön byggs 14 000 nya bostäder i området som ska bli tätt och levande - som en förlängning av Södermalm. Men det räcker inte att bygga bostäder för att skapa en stad. 10 000 nya arbetsplatser ska komma till liksom nya verksamheter, service och handel. Allt detta behövs för att skapa en stad där människor vill bo och verka. Nacka kommun har tagit fram en marknadsanalys för att se vilka förutsättningar det finns för nya hotellverksamheter i kommunen. Genom hotellen kommer inte bara sängplatser till besökare, de skapar även arbetstillfällen i kommunen.

I dag finns det nio hotell med sammanlagt 1 200 hotellrum i Nacka kommun. Med tunnelbanans utbyggnad till Nacka ökar både underlaget och behovet av nya restauranger, handel och hotell. Verksamheter som både ger nya arbetstillfällen och en mer levande stad under hela dygnet. Detta visar den marknadsanalys som Nacka kommun tagit fram.

Redan i dagsläget finns behov av fler hotellrum kring Sickla. Med det attraktiva läget intill Stockholms innerstad, och det faktum att flera företags huvudkontor finns i området ger ett stort kundunderlag. Sickla är dessutom en viktig knutpunkt för kollektivtrafik, vilket förstärks ytterligare med förlängd Tvärbana, som blir klar 2017. Upprustad Saltsjöbana och ny tunnelbanestation. Förstärkt infrastruktur är den enskilt starkaste faktorn för etablering av nya företag.

Även i området kring Nacka Forum finns mycket goda förutsättningar för nya hotell, men på lite längre sikt. Här planeras 6 000 nya arbetsplatser till år 2030 tillsammans med 4 600 nya bostäder. När tunnelbanan är på plats ska en del av Värmdöleden vara överdäckad och en ny bussterminal finnas i anslutning till tunnelbanan. Området blir en viktig knut- och bytespunkt i Nacka. På gångavstånd ligger Nacka strandmässan med flera betydelsefulla företag och ett stort service- och restaurangutbud. Stockholm Fashion District fortsätter att växa och har i år även startat upp en utbildningsakademi för mode- och design. I Nacka strand finns även SL:s båttrafik som förstärker kollektivtrafiken i området.

Läs hela marknadsanalysen för Nacka stad. (PDF-dokument, 10,2 MB)

Sidan uppdaterades: