Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Flexibla bostäder möter människors behov

Nacka stad ska ha ett levande stadsliv både dag- och kvällstid. Detta förutsätter en blandning av bostäder, arbetsplatser, kollektivtrafik, handel, kultur, skolor, förskolor, nöjen och möjlighet till rekreation. Fastigheter ska vara flexibla så att deras funktion kan förändras vid behov.

Variation och flexibilitet när Nacka stad växer fram på västra Sicklaön

Möjligheter till samutnyttjande i byggnader är något som eftersträvas av kommunen. På sikt kan en förskola bli en grundskola när behoven ändras över tid. Samma lokal kan förändras till butik eller restaurang när det behovet uppstår. Genom denna flexibilitet skapas en stad som uppfyller de behov som människor behöver just nu.

Levande stadsliv skapar trivsel

Längs med huvudstråken är det särskilt viktigt att det finns en blandning av olika verksamheter och boendeformer och när det saknas är ambitionen alltid att komplettera för att få ett levande stadsliv där människor trivs, vill bo och arbeta.

Dagens verksamheter behövs även i framtiden

Fram till 2030 ska 14 000 bostäder och 10 000 nya arbetsplatser finnas på plats i Nacka stad. Men det handlar inte bara om att skapa förutsättningar för det nya som kommer, det är minst lika viktigt att behålla de verksamheter som finns redan idag. Även om det ibland kan det handla om att hitta en ny plats för verksamheten. Målsättningen är dock alltid att behålla verksamheten inom kommunen.

Den blandade stad som nu växer fram i Nacka stad lockar inte bara boende utan i lika stor utsträckning nya företag som behöver samma förutsättningar som boende för att utvecklas och trivas.

Vill du veta mer om staden som växer fram på västra Sickla ön?

Här hittar du den utvecklade strukturplanen för Nacka stad. (PDF-dokument, 5,3 MB)

Sidan uppdaterades: