Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Logistikcenter öppnar på Kvarnholmen

Kvarnholmen är den plats där det redan nu byggs för fullt. Flera byggprojekt pågår samtidigt och transporterna till och från ön är många. För att råda bot på detta öppnas nu ett logistikcenter.

När det byggs så mycket på samma plats blir det förstås många transporter till och från alla olika byggprojekt. För att minska byggtransporterna och spara på miljön öppnas nu ett logistikcenter i Gula ladan nedanför Finnbergstunneln. Tanken med centret är att byggtransporterna ska bli färre och fungera smidigare. Alla byggprojekt på Kvarnholmen ska anslutas till centret. Genom ett bokningssystem kommer alla byggprojekt att boka in sina leveranser på tilldelade tider så att det inte blir så många transporter samtidigt. Mindre leveranser samlas ihop och samordnas i gemensamma transporter.

Även sophanteringen på Kvarnholmen kommer att samordnas genom logistikcentret. Vilket innebär att sophämtningen kan ske oftare och mer samordnat. Alla sopor samlas ihop vid logistikcentret innan de hämtas med större transporter. Genom detta får man plats mer fler mindre behållare och det blir enklare att sortera soporna.

Kvarnholmen är Nackas enskilt största stadsbyggnadsprojekt. När allt är klart ska det finnas 3 200 nya bostäder och 1 000 nya arbetsplatser här.

Logistikcentret öppnar i april 2017.

Läs mer på Kvarnholmen.com

Sidan uppdaterades: