Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Fullsatt när Nacka pratade VERCITY i Almedalen

Nacka växer så det knakar, Stockholmsregionen likaså. Behoven av innovation inom utbildningsväsendet blir allt tydligare – och det är i Nacka kommun det ska ske genom att skapa en plats för högre utbildning, VERCITY – framtidens och samtidens universitetsgalleria. Det var beskedet som gavs på ett fullsatt seminarium på politikerveckan i Almedalen.

Seminariet ”Vem utbildar för framtidens kompetens” anordnades av Nacka kommun i Almedalen på onsdagen. Det är andra året i rad som Nacka talar i Almedalen om initiativet VERCITY, en universitetsgalleria som bättre möter behoven på framtidens arbetsmarknad. I panelen satt företrädare för Ersta Sköndal Bräcke högskola, Akademiska hus, Hyper Island, Stockholm Fashion District och Academedia.

"Kvalificerad och spännande panel"

Nacka kommun representerades i panelen av strategi- och förnyelsedirektör Klara Palmberg Broryd.

– Jag är jättenöjd över den väldigt kvalificerade och spännande panel som vi samlat i vårt seminarium. Samtalet överträffade mina förväntningar – som ändå var höga, säger hon.

Nya yrken kräver nya utbildningar

Under seminariet lyftes det faktum att 67 procent av de som börjar lågstadiet i år kommer, när de är vuxna, att jobba med yrken som det i dag inte finns utbildningar till. Samtidigt finns redan i dag ett behov av att lära och lära om flera gånger under en karriär. Det existerande utbildningssystemet gör mycket bra men det finns utrymme för och efterfrågan på något annat också, menade paneldeltagarna.

– För att ta oss vidare måste vi fortsätta de här samtalen men också börja agera, göra tillsammans. Det är genom görandet som innovationen klarnar, säger Klara Palmberg Broryd.

Nästa steg – samtal med samhällsbyggare

Planen är att VERCITY ska ligga i centrala Nacka och ta emot upp till 4000 elever. Målet är att starta 2020. Intresset för att erbjuda utbildning i VERCITY är stort och nästa steg är att inleda dialogen med långsiktiga samhällsbyggare.

Seminariet avslutades med en fråga till publiken. ”Hur många tycker att VERCITY behövs?” Svaret syns i bilden nedan.

Mer information om VERCITY kan du hitta här.

Sidan uppdaterades: