Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Trädhusutställning om barnet i den växande staden

När Världsmästerskapet i trädhus hålls för fjärde gången den 7 och 8 oktober är barnet i centrum. Världsmästerskapet, som arrangeras av Magiska Barnarkitekter i samarbete med Nacka kommun, hålls i år på Nya gatan, ett stenkast från Nacka stadshus.

Det är fjärde året som arkitektkontor tävlar om att bygga lekfulla trädkojor i Nacka. En jury, där arkitekter, byggherrar och barn är representerade, bedömer husens lekvärde, tillgänglighet, säkerhet, arkitektoniska höjd, ekologiska hållbarhet, sociala hållbarhet och magiska potential. Därefter utses en vinnare. Syftet med arrangemanget är att lyfta barnperspektivet i stadsutvecklingen, något som är utmanande i en tillväxtkommun.

- För Nacka kommun är det både lärorikt och inspirerande att få ta del av de spännande tankar och idéer som kommer fram, säger Katarina Fredrika, stadskreatör och ledare för Konsten att skapa stad.

Nya gatan

Trädhustävlingen hålls i år på Nya gatans område utanför Nacka stadshus i det skogsparti där fyra nya kvarter kommer att byggas. Trädhusen, som visar hur de nya kvarteren kommer att se ut, samspelar med den ljud- och ljusinstallation som redan finns i skogen.

Arkitekterna bygger mellan klockan 08.00 och 17.00 lördagen den 7 oktober. Alla är välkomna att titta på byggandet.

Klockan 17.00 lyssnar juryn av arkitekter, politiker och Magiska barnarkitekter. Söndagen den 8 oktober är det fri lek i utställningen. På söndagen annonseras vinnaren, prisutdelning sker klockan 14.

Läs mer om Nya gatan här

Läs mer om Magiska arkitekter här

Bild: Ryno Quantz

Sidan uppdaterades: