Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ny informationsplats om Nacka stad i Sickla

Nu är en ny informationsplats om Nacka stad invigd i Sickla köpkvarter, i gallerian på entréplanet. Här kan du se vilka byggprojekt som är på gång på västra Sicklaön.

Via en stor digital touchskärm kan du trycka fram information om planerade projektområden och områden som är under utbyggnad i Nacka stad. På skärmen kan du se var projekten ligger och läsa korta texter med bilder och fakta om vad som ska byggas. Innehållet kommer att utvecklas successivt och vid olika tillfällen kommer det även finnas representanter från kommunen på plats för att svara på frågor.

Nacka växer

2030 är vi 40 000 fler Nackabor och västra Sicklaön har då utvecklats till en levande stad, Nacka stad. Här ska byggas cirka14 000 nya bostäder, arbetsplatser, parker, skolor och förskolor. Nacka stad sträcker sig från kommungränsen vid Hammarby sjöstad till efter Ica Maxi på västra Sicklaön.

Tunnelbanans blå linje förlängs från Kungsträdgården till Nacka med nya stationerna Sofia, Hammarby kanal, Sickla vid Sickla köpkvarter, Järla och slutstation Nacka vid Nacka Forum. 2019 påbörjas byggandet av tunnelbanan och 7–8 år senare ska den första tunnelbanevagnen rulla till Nacka.

Sidan uppdaterades: